Hallgassa élőben!

Drámák és tragédiák esztendeje volt

Január
3. Lezuhant egy egyiptomi repülőgép: 148-an meghaltak.
4. Leszállt a Marson a Spirit űrszonda, hogy az élet nyomai után kutasson. 9. Líbia vállalta, hogy kártérítést fizet egy 14 évvel korábban lelőtt francia utasszállító áldozatai után.
25. Colin Powell amerikai külügyminiszter beismerte: az iraki rendszernek valószínűleg nem voltak tömegpusztító fegyverei.

Február
4. A törökországi Konya városában ledőlt egy toronyház, hatvanheten a romok alatt lelték halálukat.
14. Moszkvában beszakadt egy élményfürdő teteje, 26-an meghaltak.
18. Öngyilkos merénylők két robbantást hajtottak végre az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák közelében; tíz honfitársunk megsérült, hat iraki életét vesztette, tizenegy lengyel megsebesült.

Március
11. Pokolgépek robbantak madridi pályaudvarokon és elővárosi vasutakon. Az áldozatok száma csaknem elérte a kétszázat, 1400-an megsebesültek. A spanyol kormány baszk szélsőségesekre gyanakodott, a nyomozás azonban kiderítette: a merényleteket iszlamista terroristák követték el.
14. Beiktatták hivatalába az újraválasztott orosz elnököt, Vlagyimir Putyint.

Április
13. Iraki felkelők foglyul ejtettek két olasz állampolgárt, és követelték az olasz csapatok kivonását. Az emberrablások miatt több ország is mérlegelte, hogy csapatait hazahívja az országból.
22. Észak-Koreában felrobbant egy műtrágyát szállító tehervonat, 150-en meghaltak.
28. A CBS amerikai tévécsatorna megrázó fotókat mutatott be az amerikaiak által megkínzott irakiakról.

Május
1. Tíz új taggal – köztük Magyarországgal – bővült az Európai Unió. A megnagyobbodott közösségben 455 millió ember él, az EU hivatalos nyelveinek száma tizenegyről húszra nőtt.
8. Bagdadban
az al-Kaida terrorhálózat emberei lefejezték az áprilisban elrabolt Nick Berg amerikai állampolgárt.
9. Groznijban merénylők végeztek Kadirov csecsen elnökkel.

Június
1. Átmeneti kormány alakult Bagdadban.
3. Lemondott George Tenet, az amerikai titkosszolgálat (CIA) vezetője.
5. Meghalt az Egyesült Államok korábbi elnöke, Ronald Reagan.
18. Életfogytiglani börtönre ítélték a belga pedofil bűnözőt, Marc Dutroux-t.
29. A brüsszeli EU-csúcs José Barroso portugál miniszterelnököt jelölte az „európai kormány” miniszterelnökének.

Július
1. Bagdadban megkezdődött Szaddám Huszein exelnök felelősségre vonása.
9. A washingtoni szenátus illetékes bizottsága megállapította:
a háborút „hamis indokkal” indították.
28. Irakban több mint száztíz ember életét oltották ki a sorozatos merényletek.
29. Bostonban a demokraták pártkongresszusán a küldöttek John Kerry szenátort választották elnökjelöltnek.

Augusztus
1. Négyszázan vesztek oda a paraguayi Asunción egyik bevásárlóközpontjában kitört tűzvészben.
8. Letartóztatták az iraki fogolykínzások egyik kezdeményezőjét, Lynndie Englandet.
9. Az iraki Nedzsefben 360 lázadót öltek meg a rendfenntartók.
24. Szinte egy időben zuhant le Oroszországban két utasszállító repülőgép. A Kreml csecsen merénylőket okolt a tragédiáért.

Szeptember
1. Terroristák rohamozták meg az észak-oszétiai Beszlan egyik iskoláját, gyerekeket és felnőtteket ejtettek túszul. A három nappal később kirobbant lövöldözésben több mint 330-an meghaltak, több százan megsebesültek. Bászájev csecsen vezér magára vállalta az akciót.
30. Az orosz kormány kezdeményezte a kiotói környezetvédelmi egyezmény törvénybe iktatását.

Október
2. Hatalmas tüntetést tartottak Berlinben, tiltakozásul a kormány megszorító intézkedései ellen.
7. Taba egyiptomi üdülőhelyen autóba rejtett bomba robbant: 34-en meghaltak.
12. Rumsfeld amerikai védelmi miniszter beiismerte: hamisak voltak az Irakról szerzett értesülések.
29. Rómában az EU-tagállamok állam- és kormányfői aláírták a közösség első alkotmányát.


November
3. Újraválasztották Bush amerikai elnököt.
11. Párizsban 75 éves korában meghalt Jasszer Arafat palesztin elnök.
18. Második nekifutásra jóváhagyta az Európai Parlament a „brüsszeli kormányt”, benne Kovács László vám- és adóügyi biztossal.
27. A kijevi legfelsőbb bíróság érvénytelenítette az ukrán elnökválasztás második fordulóját és előírta annak megismétlését.


December
1. Az Európai Bíróság elé került Athén ügye: Görögország éveken át kozmetikázott statisztikát küldött gazdaságáról Brüsszelbe.
10. Berlusconi olasz kormányfőt korrupciós perében felmentette a bíróság – elévülés miatt.
26. Az ellenzéki Viktor Juscsenko nyerte az ukrajnai választást. A jelöltet korábban dioxinnal megmérgezték. A tettes(ek) kiléte egyelőre ismeretlen.

többen, mint a járvány előtt
Kétmilliónál is többen utaztak az idén nyáron vonattal a Balatonhoz
86 éves volt / 15 perce
Meghalt Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz korábbi ügyvezetője
Vasárnap reggel érte a halál.
Gyász
"Elmentem, mert mennem kellett, de a szívetek mélyén örökké veletek leszek." Fájó szívvel emlékezünk BALOG MIHÁLY halálának első évfordulójára. Szerető fia, menye, unokái, sógora, testvére.
"Mindenhol csend van, béke és nyugalom, Csak a szívünkben van igazi fájdalom. Csak állunk a sírnál és arra gondolunk, hogy valamikor egyszer ismét találkozunk." Mérhetetlen fájdalommal tudatjuk, hogy drága édesanyám, szeretett feleségem BERENTE FERENCNÉ Szabó Ilona életének 72. és házasságának 49. évében, 2021. szeptember 9-én elhunyt. Jakabszálláson helyezzük örök nyugalomra 2021. szeptember 18-án, 10.00 órakor. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik mély fájdalmunkban osztoznak. Gyászoló férje és fia.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SERES JÁNOSNÉ Amler Rózsa volt kunadacsi lakos, 80 éves korában elhunyt. Temetése 2021. szeptember 17-én, 14.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Valaki végleg elmehet..., Őrizd meg emlékét és el ne feledd, Igy majd veled lesz mindig, lelke szabadon száll, Vár a túlsó parton, hol nincsen határ." Fájó szívvel és soha el nem múló szeretettel emlékezünk SZABÓ MIHÁLYNÉ Rajnai Éva halálának 5. évfordulóján. (1948-2016) Szerető családja.
Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik POLNER TIBOR temetésén részt vettek, utolsó útjára elkísérték, sírjára virágot helyeztek, részvétnyilvánításukkal mély fájdalmunkat enyhíteni igyekeztek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy CSERNUS SÁNDORNÉ Kis Erzsébet a Petőfi Nyomda nyugdíjasa 2021. szeptember 4-én, 90 éves korában elhunyt. 2021. szeptember 17-én, 10.45 órakor a kecskeméti Köztemetőben helyeztetjük örök nyugalomra. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, tisztelték, hogy NÉMETH LÁSZLÓNÉ Habran Anna életének 86. évében, 2021. szeptember 8-án, hosszantartó, küzdelmes betegségben elhunyt. Szeretett halottunkat 2021. szeptember 17-én, pénteken 11.45 órakor helyezzük örök nyugalomra a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VERDON JÁNOS kecskeméti lakos, 83 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. szeptember 17-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Kezdetben azt gondoltam, hogy a halálod veszteség volt és pusztulás, fájdalom és bánat, melyet aligha lehet elviselni. Csak most kezdek rádöbbeni, hogy az életed ajándék volt, s egyre erősödő szeretet maradt utána." Marjorie Pizer Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy SOMOGYI ENDRE 2021. szeptember 1-jén, életének 51. évében elhunyt. Szeretett halottunktól 2021. szeptember 17-én, 14.00 órakor a kecskeméti Református Temetőben veszünk végső búcsút. Drága emléke szívünkben örökké él! A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy VARGA JÓZSEF ny. főügyészségi gk. vez. 2021. szeptember 8-án, életének 81. évében, rövid súlyos betegségben elhunyt. Felejthetetlen halottunk földi maradványait 2021. szeptember 16-án, 10.45 órakor a kecskeméti Köztemetőben a római katolikus vallás szertartása szerint helyeztetjük örök nyugalomra. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy NAGY VILMOS nyug. honvéd alezredes kecskeméti lakos, 91 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2021. szeptember 16-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
"Mert a kiszabott esztendők letelnek, és én útra kelek, és nem térek vissza." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HORVÁTH LÁSZLÓ helvéciai lakos, 87 éves korában elhunyt. Temetése 2021. szeptember 15-én, 14.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvényilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Ki mindig fáradott, most pihenni tér, Földi jóságáért várja az égi bér." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy GYENES ISTVÁNNÉ Sápi Anna nyárlőrinci lakos, 2021. szeptember 05-én csendben megpihenni tért. Felejthetetlen halottunkat 2021. szeptember 16-án, 14.00 órakor helyezzük örökké nyugalomra a kecskeméti Köztemetőben. Drága emléke örökk szívünkben él. Egyben köszönetet mondunk mindenkinek, aki megjelenik sírjánál, elhozza a kegyelet virágait. A részvétnyilvánítást kérjük mellőzni. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik drága szerettünk MORVAI NÁNDOR temetésén megjelentek, sírjára virágot, koszorút helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Örök az arcod, nem múlik el szavad, minden mosolyod lelkünkben marad." Fájó szívvel emlékezünk SZABÓ ANTAL halálának 1. évfordulójára. Szerető családja.
"Tiéd a csend a nyugalom, miénk a könny a fájdalom." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy drága kislányunk SZALAI SZILVIA kecskeméti lakos, 34 éves korában váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. szeptember 14-én, 10.00 órakor lesz széchenyivárosi Szent Család Plébánia kápolnájában. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Emberi törvény kibírni mindent, s menni mindig tovább, még akkor is, ha nem élnek már benned remények és csodák." (Hemingway) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy édesapánk, papánk DÁVID GYULA életének 85. évében, 2021. szeptember 3-án, otthonában váratlanul elhunyt. Temetése 2021. szeptember 10-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy POLNER TIBOR kiskunfélegyházi testnevelő tanár 2021. augusztus 3-án életének 77. évében váratlanul itt hagyott bennünket. Utolsó útjára 2021. szeptember 13-án, 15.00 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemető ravatalozójából. (6000 Kecskemét, Béke fasor 71/A.) Hamvait polgári szertartás szerint helyeztetjük örök nyugalomra. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy NAGYGYÖRGY KÁROLYNÉ Poór Lídia kecskeméti lakos, 93 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2021. szeptember 10-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Megállt egy nemes szív, mely értünk dobogott, s pihen a két áldott kéz, mely értünk dolgozott." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy PETRÓCZKI ISTVÁNNÉ Bagi Mária kecskeméti lakos, 2021. augusztus 29-én, 86 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. szeptember 10-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
ijesztő helyzet / 41 perce
Retteg a világ, a Covidnál is halálosabb vírus terjed
a végsőkig kitartott / 49 perce
Borostyánba zárva óvja utódait egy pók száz millió éve
nagylelkű gesztus / 51 perce
Nélkülözőknek segít Catherine Deneuve cipői elárverezésével
beiktatás / 1 órája
Nagy lendülettel kezdte el a munkát a szállási lelkész házaspár
Gulyás Sándor
kijelentették: nem terroristák / 1 órája
A tálibok több segélyt kértek a nemzetközi közösségtől
francia bajnokság / 1 órája
Az RC Lens igazgatója nem számít pontlevonásra a szurkolói összecsapás miatt