Az ideális álláshirdetés – az ideális jelöltnek

Ahhoz, hogy a legjobb munkaerőt találjuk meg a legjobban körülírt pozícióra, sok mindent kell megterveznünk. Folytatódik a Profession.hu tanácsadó cikksorozata.

Hogyan fogjunk hozzá a hirdetés megírásához?

A kis és közepes méretű vállalkozásoknál (KKV) megesik, hogy a vezetők nehezen tudják meghatározni azokat a készségeket és képességeket, amelyekre szükség van a cég fejlesztése érdekében. Más szóval: nem könnyű definiálni, milyen új emberre vagy emberekre van szükség. Ez a nehézség részben azzal magyarázható, hogy a kis létszám miatt az idő múlásával sokszor bővül a munkakvállalók munkaköre, készségeik és képességeik szerint. Gyakran az emberek már nem csak az eredeti pozíciójukat töltik be. A vezető dolga tisztázni, mire van szükség: gondolja végig a cég struktúráját, és rájön, hol vannak hiányok. Maga az álláshirdetés kiírása remek alkalom arra, hogy a cégstruktúráról elgondolkozzunk. A vezetőnek érdemes egy-két kollégával is elbeszélgetnie.

Mi a helyzet, ha nem egy új pozícióra keressük a legjobb jelöltet, hanem egy eltávozott embert akarunk pótolni?

Sok vállalatnál bevett gyakorlat, hogy a távozó kollégával mélyinterjút készítenek, de ahol nem, ott is érdemes ezt bevezetni, mert ezek tanulságos beszélgetések. A vezető olykor nem is ismeri teljes mélységében azokat a feladatokat, amelyeket a távozó munkatárs végzett, tehát plusz információhoz jut a munkakörről. Továbbá: érdemes ezt az alkalmat arra is felhasználni, hogy átgondoljuk, milyen változásra nyílik lehetőség. Vajon aki távozik, miért megy el? Netán túlterhelt volt? Talán érdemes kétfelé választani a pozíciót? Azt is érdemes felmérni, milyen személyiségű ember lenne a legjobb a feladatra, milyen karakterjegyekkel, képességekkel és készségekkel rendelkezzen. Ne egy bizonyos személyt keressünk ilyenkor, hanem feladatban és célban gondolkozzunk. A sikeres kiválasztási és felvételi folyamat záloga, hogy elvonatkoztassunk az érzelmi és szubjektív elemektől.

Hogyan szövegezzük meg a hirdetést? 

A legegyszerűbb listaszerűen felvenni előbb a tennivalókat, a pozícióhoz tartozó feladatokat, és ezek alapján vázlatosan megírni a hirdetés szövegét. Nagyon fontos, hogy a pozíció elnevezése legyen egyértelmű, és harmonizáljon a feladatleírással. A jó hirdetés majdnem megegyezik a munkaköri leírással (de persze sokkal rövidebb annál). Ha a pozícióról szóló munkaköri leírás később nem foglalja magában az álláshirdetés tartalmi elemeit, akkor alighanem félresiklott valami.

Mégis, hogyan érdemes belevágni a hirdetés megírásába?

Az interneten rengeteg példát találni, akár hasonló pozíciókra is, mint amit a mi készülünk meghirdetni. Ha például egy IT projektmenedzsert szeretnénk felvenni, célszerű megnézni, hogy egy ilyen feladatkörre milyen elvárásokat fogalmaz meg mondjuk a Microsoft. Nyilván nem a szolgai másolás a megoldás, de ötleteket meríthetünk.

Általános szabály, hogy minél jobb a hirdetés szövege, annál valószínűbb, hogy jó szakembereket vonz be. Szakmailag pontosan, korrekt nyelven kell fogalmazni, és közben nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy akit a vállalathoz igyekszünk csábítani, érzelmileg is közelít egy ilyen lehetőséghez. Ezért röviden meg kell említeni, milyen lehetőségekkel jár a pozíció, például, hogy a legkorszerűbb gépeken dolgozhat, vagy külföldi továbbképzésen vehet részt, és legalább felsorolás-szerűen ismertetni kell a felkínált személyes juttatásokat is. Jónéhány fölösleges kört megspórolhatunk magunknak is, a jelölteknek is, ha legalább egy bérsáv megadásával jelöljük a hirdetésben, milyen juttatás tartozik a pozícióhoz. Ennek híján csak az interjúsorozat alatt derül ki – esetleg későn -, hogy a jelölt elképzelései és a munkáltató lehetőségei nem illeszkednek egymáshoz.

Manapság az is érték egy KKV esetében, ha teljes körűen bejelentett munkaviszonyban dolgoznak az emberek, hiszen nagy súllyal esik latba a munkahely-biztonság kérdése. Tehát: írjuk bele a hirdetésbe, hogy teljes munkaidős, bejelentett munkaviszonyt kínálunk.

Ha viszont rugalmas munkavégzésről van szó,  vagy távmunkában végezhető munkáról, esetleg hatórás elfoglaltságról, azt is írjuk bele a szövegbe. Még az is befolyásolhatja a munkakeresők döntését, hol van a munkavégzés helye, például tömegközlekedési megálló közelében, vagy autópálya mellett, illetve Budapesten metróállomáshoz közel. A nemrégiben elindult térképes kereső egyre népszerűbb, így az információ megadása egy újabb út a potenciális jelölteknek a pozíció megtalálásához. Minél részletgazdagabb a hirdetés szövege, annál nagyobb megbízhatóságot sugall. Az álláskeresők azt látják, hogy ez a cég pontosan tudja, mit akar, kit keres.

Bizonyos munkakörök nagyon keresettek, nagy a verseny a munkavállalókért, ezért körültekintően és érzékletesen fogalmazzuk meg, miért jó az adott cégnél dolgozni. A hirdetés térjen ki a cég bemutatására ésa  múltjára is. Említse meg a vállalat kiemelten fontos értékeit. Bevett gyakorlat rámutatni, mi az, amihez a jelöltnek mindenképpen értenie kell, és mi az, ami nem elvárás, de előnyt jelent a munkatárs kiválasztásánál. Természetesen mindannyian az álom munkatársat keressük, de nézzük meg, hogy valóban szükséges-e például a második idegennyelv ismerete, vagy az elvárt öt év szakmai tapasztalat.

Célszerű nagyon pontosan definiálni a munkavégzés idejét (például reggel nyolctól délután ötig), és jó, ha a hirdetés mellett valamilyen grafikai elem is szerepel. Ez odavonzza a tekintetet, és egy jópofa, szellemes rajz, logó vagy ábra sokat elmond a vállalat kultúrájáról. Különösen a kreativitást igénylő munkaköröknél érdemes lazítani a merev formaságokon. Ha a válogatást meg akarjuk könnyíteni a magunk számára, jelezni kell, hogy fényképes önéletrajzokat várunk, amelyek referenciákat is tartalmazzanak.

Jól bevált eszköz a motivációs levél: ebben a pályázó olyan részletekre világíthat rá, amelyeknek az életrajzban nem lenne helyük, de a leendő munkáltató döntését megkönnyítik.

Milyen csatornákat érdemes használni a hirdetés megjelentetésekor?

A betöltendő pozíció függvényében választhatjuk meg a hirdetés megjelenésének helyét, illetve a toborzás módját. Megkérhetjük munkatársainkat, hogy ha szeretik a vállalatot, ajánlják a megüresedett vagy betöltendő pozíciót ismerőseiknek. Ez hiteles és egyszerű módja lehet az új ember megtalálásának. Igénybe vehetjük a helyi lap hirdetési felületeit is. Az utóbbi időben azonban minden szempontból előtérbe került az online álláshirdetés. Ez egyfelől költséghatékonyságával emelkedik ki, másfelől kényelmes és gyors mind a hirdető, mind az álláskereső számára. Az utóbbi években az egyik ilyen legnagyobb ilyen felületet a Profession.hu fejlesztette ki. Ezen belül is van olyan lehetőség, a Profession e-com, ahol bármikor feladható a hirdetés, és az azonnal meg is jelenik. A Profession kínálatából érdemes leginkább kiválasztani a vállalat igényeihez legjobban illő hirdetési lehetőséget (és ebben kérhetünk is segítséget, hiszen a cég hirdetési tanácsadást is nyújt). Általános szabály, hogy ha szűk költségkeret áll a hirdető rendelkezésére, érdemes csak az online felületet választani a hirdetés megjelentetésére. Ne a teljességre törekedjünk a hirdetés kialakításánál, hanem a relevanciára: a szöveg csak a pozíció szempontjából releváns elemeket tartalmazza, mivel az online hirdetések esetében az itt leírtak befolyásolják a hirdetés észrevehetőségét a jelöltek számára (pl. listaoldalakon, keresőkben és hírlevelekben).    

HR tanácsadás online

A piacvezető állásportál, a Profession.hu legújabb kezdeményezésében online, részben automatizált rendszerrel nyújt HR kérdésekhez kötődő segítséget a nyugat-magyarországi KKV vezetőknek. Az ingyenes kampány célja, hogy a portál megismerje a piaci igényeket, miközben értékes tanácsokkal látja el a döntéshozókat. Részletek: www.profession.hu/kkv

A Profession.hu KKV vezetők és HR szakemberek számára készült cikksorozat korábbi két része:
 
I. Munkaerő-keresés a Dunántúlon
 
II. Valódi motivációk az állásinterjún

Legolvasottabb

1
Elgázolta a vonat a figyelmetlen férfit Kecskeméten
2
Kreatív esküvői fotók: neked melyik a kedvenced?
3
Halálra gázoltak egy gyalogost Nyárlőrinc közelében
4
Halálra égett egy ember a ladánybenei háztűzben (galéria)
5
Tizenéves lányt gázolt a toyotás
SEBESSÉGMÉRÉS
Traffipax Bács-Kiskun megyében
idegenforgalom / 49 perce
A tokaji borvidéket is népszerűsíti az EU-Kína Turisztikai Év
A program számos más európai világörökségi helyszín mellett a magyar borvidék hírét is messze földre viszi.
Gyász
"Pihenj Te drága szív, már megszűntél dobogni, szerető jóságod nem tudjuk feledni." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy KARA BALÁZS kecskeméti lakos, 78 éves korában szíve megszűnt dobogni. Utolsó útjára 2018. január 22-én, 11.45 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél csendben és szerényen." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik szerették, tisztelték, ismerték, hogy STRÁZSI FERENCNÉ Berényi Mária kecskeméti lakos, életének 81. évében, csendesen elhunyt 2018. január 15-én. Temetése 2018. január 24-én, 14.00 órakor a kecskeméti Református Temetőben lesz. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelentek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BERTALAN TAMÁSNÉ Kolthay Ildikó Ildi néni pedagógus 61 éves korában, váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 22-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik szerettünk SOMODI BÉLA búcsúztatásán részt vettek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelejtenek, örökké él, akit nagyon szerettek." Tóth Árpád PIGNICZKI ZOLTÁN 1947-2018 Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Drága Férjem, Szeretett Édesapám, Apósom, Nagypapánk, Testvérem, Sógorom, Nagybátyám életének 71. évében örökre megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 22-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben (Béke fasor). A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük.
Emlékezés VECSEI FERENCNÉ halálának 1 éves évfordulójára. Emléke szívünkben örökké él. A gyászoló család.
"Elmentem, mert mennem kellett, de a szívetek mélyén örökké veletek leszek." JÓZSA JÓZSEFNÉ Jankó Piroska halálának 10. évfordulóján. Szerető férjed és családod.
"Hirtelen rabolt el tőlünk a halál, távozásod, még élünk, örökké fáj. " Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy TORMÁSI ISTVÁN kecskeméti lakos, 60 éves korában elhunyt. Temetése 2018. január 22-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Pihenj Te drága szív, már megszűntél dobogni, szerető jóságod nem tudjuk feledni." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy VARGA BALÁZS kecskeméti lakos, 78 éves korában szíve megszűnt dobogni. Utolsó útjára 2018. január 22-én, 11.45 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Hirtelen rabolt el tőlünk a halál, távozásod, még élünk, örökké fáj. " Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy TORMÁSI ISTVÁN kecskeméti lakos, 60 éves korában elhunyt. Temetése 2018. január 22-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Amikor Isten látta, hogy az út túl hosszú, a domb túl meredek, a légzés túl nehéz, átölelt és mondta: gyere haza!" Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BÖRÖNTE KÁROLYNÉ Mák Mária nyárlőrinci lakos, életének 84. évében elhunyt. Utolsó útjára 2018. január 20-án, 9.00 órakor kísérjük a nyárlőrinci Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérnénk. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BOKÁNYI JÁNOSNÉ Farkas Ilona 2017. december 12-én, életének 88. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2018. január 20-án, 11.00 órakor a bajaszentistváni temetőben lesz. A gyászoló család.
"Megállt egy nemes szív, mely értünk dobogott, s pihen két áldott kéz, mely értünk dolgozott." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagypapánk, dédink BÍRÓ FERENC ISTVÁN városföldi lakos, 71 éves korában, január 12-én elhunyt. Temetése január 23-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, mély fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Mentél volna, de nem akartunk engedni. Biztattunk, Te nem akartál maradni. Most szabad vagy, szárnyal a lelked. Benne vagy virágban, fában, fűben, mezőben. Nem felejtünk, bennünk élsz tovább örökre." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy RIHOCSEK FERENC Ricsi 43 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2018. január 22-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Az én életem olyan volt, mint a szép nyár, életem véget ért. Oly hirtelen jött halálom, ki sem tudtam mondani: Isten veled családom." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BÁBICZKI GYÖRGYNÉ Szebellédi Julianna Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun megyei Egyesületének orgoványi csoportvezetője 64 éves korában küzdelmes betegség következtében váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 20-án szombaton, 14.00 órakor lesz az orgoványi katolikus templomban, ezután az orgoványi katolikus temetőben kerül végső nyughelyére. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NÓGRÁDI LÁSZLÓNÉ Nádasi Ilona kerekegyházi lakos, 74 éves korában elhunyt. Temetése 2018. január 19-én, 13.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik szerettünk FEHÉR SÁNDORNÉ Oskolás Julianna temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VÁSÁRHELYI FERENC "pék" kerekegyházi lakos, 65 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 19-én, 10.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Felfogni a felfoghatatlant, nagyon fáj és nehéz. Örökké szívünkben tart a szeretet, és az emlékezés." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KOVÁCS GYULA kecskeméti lakos, 70 éves korában, január 7-én elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása január 18-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A résztvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Elmentem, mert mennem kellett, de a szívetek mélyén örökké veletek leszek." Fájdalommal tudatjuk, hogy B. FARKAS JÓZSEF kecskeméti lakos, 79 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 19-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
Műkorcsolya Eb / 1 órája
Ötödször védte meg címét Javier Fernandez
újra nyitva / 2 órája
Új látványosságokkal bővül a Tisza-tavi Ökocentrum
meglepő származás / 2 órája
Istenként ábrázolták a pulykát a maják és az aztékok
zavar az erdőben / 3 órája
Féltik a rénszarvasokat, nem épülhet meg egy szélerőműtelep Norvégiában
kerekegyháza / 5 órája
Galambkiállítás nyílt Kerekegyházán
gyász / 5 órája
Meghalt a Bor, mámor, Provence írója