Hallgassa élőben!

Álomlakások a Duna mentén

Elkészült a főváros legújabb, és minden eddiginél nagyobb luxusháza, a Duna Pest Rezidenciák névre keresztelt épületcsoport. Az álomlakások több mint kétharmada már elkelt.

Elkészült a főváros legújabb, és minden eddiginél nagyobb luxusháza, a Duna Pest Rezidenciák névre keresztelt épületcsoport.
A 330 álomlakás nyolctizede már elkelt. A tulajdonosok a borsos árért nem csak lakást, hanem uszodát, tetőkerti napozót és 24 órás portaszolgálatot is kapnak.
– Jó lenne, ha a csepeli HÉV nem itt járna, de ez sajnos nem tőlünk függ. Ami az épületen belül van, az viszont igen – mondja Somogyvári Szilvia értékesítési igazgató, amikor kitekintünk az átadás előtt álló Duna-Pest Rezidenciák B épületének erkélyéről. Budapest legújabb, minden luxussal felszerelt lakóépületében vagyunk. A  Petőfi és a Lágymányosi híd közötti Duna-parton épült a két, összesen 330 lakásos ház.
Az épületek között az első szinten lehet átjárni. Most még kerülgetjük a festékes vödröket, de az emeleti folyosókon már ott a vastag padlószőnyeg, igaz, fóliával takarva. A legkisebb lakások 25,
a legnagyobbak 132 négyzetméteresek. Az egyik saroklakásban körül is nézhetünk. A parkettázás, a festés már kész, néhány napon belül lezajlik a műszaki átadás is. Az étkező-nappali és a két háló mellett külön háztartási helyiség, két fürdőszoba és dolgozószoba is van. – Az titok, hogy ebbe a lakásba ki költözik majd – mondja az értékesítési igazgató –, de annyit elárulhatok, a lakások nagy része már elkelt.
A legkülönlegesebb lakások azonban nem az épületben, hanem a tetején vannak. Az úgynevezett penthouse-ok: kétszintesek, körpanorámásak, és saját kis kertjük is van. A lakók a borsos négyzetméterárral rengeteg szolgáltatást is vásároltak. Ki sem kell tenniük a lábukat a házból, s használhatják az épület saját gyógyfürdőjét, készül fitneszközpont, biliárdterem és könyvtár. Nyaranta pedig a parkosított tetőkert és napozó nyújthat kikapcsolódást. A biztonságra 24 órás portaszolgálat vigyáz.

A lakók neve titkos


Nem árulta el az építtető, kik azok az ismertebb emberek, akik itt vettek lakást. Csupán annyit mondott, hogy magyarok és külföldiek egyaránt vettek lakást. A többség nem befektetésnek, hanem azért vette meg, hogy ő maga vagy valamelyik családtagja lakjon itt.

Árak a helytől függnek

A lakások árai elhelyezkedéstől és mérettől függnek. A Soroksári útra néző lakások négyzetméterenkénti ára 350 ezer forint. A legnagyobb, Dunára néző lakások, kilátással a Gellért-hegyre, 750 ezer forintba kerülnek négyzetméterenként. A közös költség 370 forint négyzetméterenként és havonta.

Milyen otthonról álmodnak a budapestiek? Zöldövezetiről, kényelmesről és nem túl modernről.

Győri Attila (43), építész
A lakás legyen testreszabott. Minden embernek más az igénye. A legjobb, ha mindenkinek megvan a saját szobája, és vannak közös terek is. Inkább a modern stílusú lakásokat kedvelem, szép kilátással.

Csicskó Pál (68), nyugdíjas
Zöldövezetpárti vagyok. Legyen a háznak előkertje. Áldoznák
a korszerű padlófűtésre. Ha társasház, akkor legyen benne garázs. A fiammal és a feleségemmel lakom, így háromszobásnál kisebb lakásba nem költöznék.

Kiss Orsolya (21), tanuló
A nem túl modern, kényelmes, skandináv stílusú lakásokat szeretem. Amilyenek az IKEA-üzletekben láthatók. Fából és természetes anyagokból készült bútorokat választanék. A berendezés ne legyen túlzsúfolt.

Balogh Erzsébet (54), titkárnő
Régi stílusú családi házban lakom Budapesttől harminc kilométerre, Szigethalmon. Számomra a legfontosabb a kényelem. Nincs okom az elégedetlenségre. Három szobánk van. Esténként a család a nappaliban tévézik.

Hirdetés
Komposztálási 1x1 – egy újabb lépés a zöldebb mindennapok felé
Hirdetés
Digitális tudásfejlesztés jelentős állami támogatással
mulasztások sora
Káosz, hazudozás és erőszak a Gyurcsány-showban
Uniós szinten elsőként / 2 órája
Covid-gyógyszer tesztelésében vesz részt a Semmelweis Egyetem
A szakemberek azt remélik, hogy amennyiben engedélyt kap a vizsgálati szer, csökken a kórházi kezelésre szoruló, súlyos esetek száma.
Gyász
"Elmentem, mert mennem kellett, de a szívetek mélyén örökké veletek leszek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy LAKOS PÁL 2021. szeptember 17-én, 75 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 1-jén, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Elmentem mert mennem kellett, de a szívetek mélyén veletek leszek." Fájó szívvel emlékezünk ŐRI TIBOR halálának első évfordulójára. Szerető felesége, családja, rokonai.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ifj. TÚRI-KISS KÁROLY kecskeméti lakos, 46 éves korában elhunyt. Temetése 2021. szeptember 30-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Nem vársz minket ragyogó szemekkel, Nem örülsz nekünk szerető szíveddel. Telhetnek hónapok, múlhatnak évek, Szívből szeretünk, s nem feledünk Téged." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NAGY JÓZSEF volt nyárlőrinci lakos, 67 éves korában hirtelen elhunyt. Utolsó útjára 2021. szeptember 29-én, 10.00 órakor kísérjük a nyárlőrinci Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton köszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
Fájdalommal emlékezem férjem GURÁLY MIKLÓS halála 9. évfordulóján. "Az emléked él és élni is fog, ameddig a szívem dobog. Mert elfelejteni téged nem lehet, csak meg kell tanulni élni nélküled." Feleséged: Ica.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek, örökké él, akit nagyon szeretnek." (Tóth Árpád) Mély fájdalommal tudatjuk, hogy FÖLDHÁZI ISTVÁNNÉ Malecz Etelka a Kecskeméti Konzervgyár volt dolgozója kecskeméti lakos, 77 éves korában, 2021. szeptember 16-án elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. szeptember 30-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.    
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BREZINA JÁNOS életének 80. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. szeptember 29-én, 15.00 órakor Kecskeméten a Szt. Miklós (Barátok) templomában lesz. Kegyeletüket kérjük 1 szál virággal róják le. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy FEKETE ZOLTÁN 2021. szeptember 21-én, életének 59. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunk földi maradványait 2021. szeptember 28-án, 9.45 órakor a kecskeméti Köztemetőben, a római katolikus vallás szertartás szerint helyeztetjük örök nyugalomra. Drága emléke szívünkben él! A gyászoló család.
"Hogy egy Édesapa milyen drága kincs, csak az tudja akinek már nincs. Drága jó szívét áldd meg Atyám, köszönöm, hogy ő lehetett az én Apám!" Fájó szívvel emlékezünk FRICSKA ISTVÁN halálának 10. évfordulóján. Lánya és unokái.
Köszönetet szeretnék mondani a Bács-Kiskun Megyei Kórház Tüdő Osztályán dolgozó Dr. Bozóky István főorvos úrnak és Dr. Vágási Andreának valamint az osztály összes dolgozójának az irántam tanusított lelkiismeretes munkájukért. Keresztes Józsefné.
Őszinte hálával mondunk köszönetet Mindenkinek, akik felejthetetlen halottunk VARGA JÓZSEF ny. főügyészség gk. vez. búcsúztatásán részt vettek, utolsó útjára elkísérték és részvétükkel fájdalmunkat próbálták enyhíteni. A gyászoló család.
"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Számunkra Te soha nem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok!" (Váci Mihály) A gyászoló család értesíti mindazokat, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy SZEGEDI KÁROLYNÉ Ivanics Margit életének 71. évében visszaadta lelkét Teremtőjének. 2021. október 1-jén, pénteken 10.45 órakor veszünk végső búcsút a kecskeméti Köztemetőben a református egyház szertartása szerint. (Kecskemét, Béke fasor 71/a.) Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. A gyászoló család tisztelettel kéri a szertartást követő személyes részvétnyilvánítás mellőzését.
"Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk voltál, örökre elmentél. Szereteted a szívünkben örökké él." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GUBACSI IMRE kecskeméti lakos, 67 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2021. szeptember 28-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GÁL IMRE kerekegyházi lakos, 69 éves korában elhunyt. Temetése 2021. szeptember 28-án, 14.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"A zene maga az élet, és amíg szól, semmi nem hal meg örökre." Szomorú szívvel tudatjuk, hogy BALLUS TIVADARNÉ Gaál Edit szeretett Mamánk, Nagymamánk, Dédink, Didánk 2021. szeptember 8-án, életének 93. életévében örökre elaludt. Hamvai férjével közös urnasírba kerülnek a kecskeméti Köztemetőben, ahol evangélikus szertartás szerinti búcsúztatására szeptember 28-án, 13.00 órakor kerül sor. Várunk mindenkit, aki ismerte és szerette őt, hogy együtt idézzük fel különleges lényét, példaértékű életét. A gyászoló család.
Búcsúzunk VÖRÖS TIBORNÉ Nellikétől az örök tanító, a mindenkinek segítséget nyújtó, a békét-szeretetet adó és ezt kapó, családját összetartó, a családtagok elvesztése után bátran felálló, életével példát mutató szeretett édesanyámtól, maminktól, dédmamánktól. Élt 91 évet. Utolsó útjára kísérjük 2021. szeptember 27-én, 15.00 órakor a kecskeméti Köztemetőben.
"Felfogni a felfoghatatlant, nagyon fáj és nehéz, örökké szívünkben tart a szeretet, és az emlékezés." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik szerették, tisztelték és ismerték, hogy UJHÁZI LÁSZLÓ a bácsborsódi Moholy Nagy László Ált. Iskola és a Moholy Nagy László Művészeti Iskola volt tanára életének 71. évében, hosszú betegségben 2021. szeptember 14-én elhunyt. Búcsúztatása 2021. szeptember 25-én, 10.00 órakor lesz a bácsborsódi templomban, majd a köztemetőben. A gyászoló család.
Értesítjük valamennyi volt kollégát, tanítványt, ismerőst, BABODI BÉLÁNÉ Kőrösi Magdolna intézeti tanár elhunyt. Végakaratának eleget téve helyeztük örök nyugalomba. A Tisza őrzi emlékét.
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban. De az emlékeddel szívünkben maradtál, számunkra Te soha meg nem haltál." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZIJÁRTÓ ATTILÁNÉ Szőke Ilona kecskeméti lakos, 82 éves korában elhunyt. Temetése 2021. szeptember 27-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes." Fájó szívvel tudatjuk, hogy DR. SCHEITZ LÁSZLÓ fogorvos 79 éves korában rövid, súlyos betegségben váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. szeptember 27-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Kérjük, hogy szerettünktől egy szál virággal búcsúzzanak. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
videóval / 2 órája
Rengeteg eső esett Kiskőrösön, az utcákat elöntötte a víz
baon.hu
frissítve / 2 órája
Mintegy százötven négyzetméteren gyulladt a szemét a Kisfái mellett
baon.hu
gasztronómia / 2 órája
Franciaország nyerte a Bocuse d'Or szakács-világversenyt
Micsoda test! / 2 órája
Hoppá! Lecsúszott a lepedő a meztelen luxusfeleségről
galériával / 3 órája
Az üldözött keresztényekért szólt a mise Halason
Pozsgai Ákos
Ingyenes tréning / 3 órája
Tegye próbára vezetéstechnikáját éles helyzetben, biztonságosan!