Illegális bevándorlás

2018.05.07. 06:57

Hetvenegy határsértőt tartóztattak föl a hétvégén a magyar rendőrök

Hetvenegy határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 24, szombaton 46 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. Az ukrán határszakaszon egy migránst fogtak el, embercsempészés miatt kettő gyanúsított ellen indult eljárás.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 96 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – április 23-tól 29-ig – ez a szám 80 volt. A román és ukrán határszakaszon húsz migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

A 2017. március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában