bűncselekmény

2021.02.24. 15:54

Heroinkereskedők ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

A szerb vádlott az általa beszerzett kábítószereket társa, egy 66 éves magyar férfi XIV. kerületi lakásán tárolta, amiért cserébe havonta 40 ezer forintot fizetett.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy szerb és két magyar férfi ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

A vádhatóság szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a 67 éves szerb férfi legkésőbb 2017 nyarától 2019 márciusáig, az elfogásáig kábítószerek, elsősorban heroin nagykereskedelmével foglalkozott Budapesten.

A szerb vádlott az általa beszerzett kábítószereket társa, egy 66 éves magyar férfi XIV. kerületi lakásán tárolta, amiért cserébe havonta 40 ezer forintot – összesen legalább 760 ezer forintot – fizetett neki.

A szerb férfi ebben a lakásban készítette elő a kábítószereket az értékesítésre. A heroint adalékanyaggal felhígította, majd kisebb tömbökbe adagolta, amelyekből alkalmanként egyet-egyet értékesített a kábítószer-viszonteladással foglalkozó vásárlóinak, köztük a harmadik vádlottnak, egy 45 éves magyar férfinek.

A magyar férfi legalább 10-14 naponta vásárolt tőle heroint. A kábítószer egy részét tovább hígította, majd valamennyit felhasznált belőle, a többit pedig továbbértékesítette.

A szerb vádlott eleinte közvetlenül egyeztetett a viszonteladókkal, majd maga intézte a szállítást, az átadást és az átvételeket. Később azonban mindezzel – elsősorban azért, hogy saját tevékenységét leplezze – magyar társát bízta meg, de az utasításokat továbbra is ő adta.

A magyar viszonteladó vádlott 2019. március 11-én telefonon megkereste a másik két vádlottat azzal, hogy újabb heroinadagot venne. Abban állapodtak meg, hogy a kábítószert másnap szállítják le, és a szerb férfi is jelen lesz. Az átadás másnap, egy III. kerületi parkolóban történt meg; a mintegy 200 gramm heroin vételáraként a magyar férfi 1,2 millió forintot adott át.

A vádlottakat a helyszínen a rendőrök elfogták. A XIV. kerületi lakásból több kilogramm heroin tartalmú anyagot és annak hígítására használt adalékanyagot, valamint nagy tisztaságú kokaint foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat, a bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottakra végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozva – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában