Örök láng

2019.04.12. 13:00

Hatalmas emlékmű épül a trianoni diktátum centenáriumára

A budapesti Kossuth tér felől a földbe süllyedő 4 méter széles rámpa falaira a történelmi Magyarország összes – több mint 12 ezer – településének a nevét vésik majd be.

Forrás: PestiSrácok.hu / Steindl Imre Program

Az Alkotmány utcában tervezik megépíteni a trianoni emlékművet, amelynek látványtervei már a sajtóban is megjelentek – olvasható a ma7.sk hírösszefoglalójában.

A tervek szerint egy 100 méter hosszú árokszerű emlékmű épül meg a trianoni békeszerződés századik évfordulójára, 2020 május végéig a Honvéd utcától a Kossuth térig.

A tér felől a földbe süllyedő 4 méter széles rámpa falaira a történelmi Magyarország összes – több mint 12 ezer – településének a nevét vésik majd be, s a végén egy gránittömb lesz, amelynek közepén örök láng ég majd.

A bevésett városnevek három betűméretben szerepelnének a falakon, attól függően, milyen jelentőségűek voltak Magyarország történelmében.

Fotó: PestiSrácok.hu / Steindl Imre Program

Az emlékmű várható költsége 5 milliárd forintra rúg majd.

Az utcában megszűnik a felszíni parkolás, és a mély emlékmű miatt az ide tervezett mélygarázs sem épül meg. Az emlékművet gyepsáv választja el a járdától, az utca fasorait pedig nem érinti az építkezés. A Steindl Imre Program nyilvánosságra hozta a látványterveket – erről a PestiSrácok portálja számolt be.

Fotó: PestiSrácok.hu / Steindl Imre Program

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában