ismeretlen indíték

2018.08.02. 13:16

Három külföldi szakáccsal végeztek afgán szélsőségesek

Szélsőségesek túszul ejtették majd meggyilkolták egy nemzetközi élelmiszeripari vállalat három külföldi alkalmazottját Kabulban.

A forrás szerint a 39 éves indiai, 64 éves malajziai – más értesülések szerint indonéziai – és 37 éves macedón állampolgárok a világ második legnagyobb élelmiszeripari és étkeztetési vállalata, a Sodexo alkalmazásában álltak. Úgy tudni, hogy a meggyilkolt emberek szakácsként dolgoztak a kabuli repülőtéren, és éppen munkába tartottak.

A külföldieket reggel rabolták el Kabul keleti részén – mondta el Hasmat Sztanekzai kabuli rendőrségi szóvivő. A hatóságok innen jóval távolabb, a főváros déli peremén található egyik szegénynegyedben, Moszahiban bukkantak rá holttesteikre két-három órával később.

Agyonlőtték őket; holttesteiket egy autóban találták meg – mondta el Nuszrat Rahimi belügyi szóvivő-helyettes.

Egyelőre nem tudni, kik és miért ejtették túszul és gyilkolták meg a szakácsokat.

Egy afgán biztonsági tisztségviselő elmondta, hogy a személyi igazolványok ott voltak a tetemek mellett, és a Sodexo is megerősítette az eltűntek személyazonosságát.

Afganisztánban gyakoriak a váltságdíj reményében elkövetett túszejtések, a szélsőségesek célpontjai leggyakrabban nemzetközi szervezetek dolgozói.

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet a héten tizenkét aknaszedőt engedett el, akiket július közepén rabolt el az ország keleti részén. Május óta hat indiai és egy afgán mérnököt ejtettek túszul az Afganisztán északnyugati részén található Baglán tartományban.

Eközben legalább kilenc civil vesztette életét két dél-afganisztáni tartományban pokolgépes támadásokban – mondták el helyi tisztségviselők csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában