Nemzeti konzultáció

2021.07.07. 18:13

Halász János: a családok is részesüljenek a gazdasági növekedésből (videó)

A koronavírus-járvány leginkább a családokat viselte meg, ezért a Fidesz fontosnak tartja, hogy a gazdasági növekedésből ne csak a vállalatok, hanem a családok is részesüljenek – fogalmazott a nagyobbik kormánypárt frakciószóvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott videónyilatkozatában.

Halász János kiemelte: ha a gazdaság lehetővé teszi, a gyermeket nevelő szülők visszakapják a 2021-ben befizetett adójukat.

A baloldal azonban ezt nem szeretné, „Gyurcsány szerint a családi adóvisszatérítés észszerűtlen és elvetemült ötlet”

– mondta.

A kormánypárti politikus szerint a baloldal soha nem állt a családok mellett. Amikor kormányon voltak, megszüntették az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat, eltörölték az otthonteremtési adókedvezményeket és az államilag támogatott lakáscélú kölcsönöket is – jelentette ki.

Hozzátette:

a baloldal az elmúlt években sem szavazta meg a parlamentben az otthonteremtést segítő intézkedéseket.

Hangsúlyozta: a baloldallal ellentétben a Fidesz fontosnak tartja a családok támogatását és a nemzeti konzultációban is szó lesz róla.

A frakciószóvivő arra biztatott mindenkit, hogy töltse ki a konzultációt és „hozzunk létre egy erős többséget a családok támogatása mellett”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában