tragédia a sötétben

2019.03.28. 11:20

Nézelődő embereket gázoltak halálra a guatemalai autópályán

Halálra gázolt legkevesebb tizennyolc embert egy kamion Guatemalában egy autópályán a sötétben. Korábbi jelentések harminc halálos áldozatról szóltak.

This handout photograph released by the Bomberos Municipales Departament (Departmental Municipal Firemen) shows the covered bodies of some eighteen victims killed after a truck ran them over in Nahuala municipality in Solola Departament, about 160kms west of Guatemala City on March 28, 2019. - A truck driver barreled into a group of indigenous Guatemalans on March 28, killing 18 before fleeing the scene as police began a manhunt. (Photo by Handout / BOMBEROS MUNICIPALES DEPARTAMENT / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / BOMBEROS MUNICIPALES DEPARTAMENT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP / BOMBEROS MUNICIPALES DEPARTAMENT / Handout

A tűzoltóság szóvivője közölte, a baleset szerda éjjel történt a közép-amerikai ország nyugati részén, Solola államban. Cecilio Chacaj szerint

az emberek valószínűleg egy másik balesetben elhunyt ember holtteste körül gyűltek össze, a kamionos pedig beléjük hajtott.

„Úgy tűnik, nem vette észre az embereket az úton, és átgázolt rajtuk” – mondta.

A helyi hatóságok először 30 halálos áldozatról számoltak be, majd később módosították korábbi közlésüket. A legutóbbi hivatalos jelentések szerint

a balesetben 18 ember – köztük 3 kiskorú – vesztette életét, és mintegy 20-an sérültek meg.

Közülük egy személy szenvedett súlyos sérüléseket az eddigi információk szerint.

Helyi sajtójelentések arról számolnak be, hogy

a kamion világítás nélkül közlekedett, és elképzelhető, hogy a sofőr ezért nem látta meg az embereket,

akik egy másik baleset helyszínénél gyűltek össze.

A kamion sofőrje ellen körözést adott ki a helyi rendőrség.

Jimmy Morales guatemalai elnök a közösségi hálón részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Hozzátette, mindent megtesznek, hogy segítséget nyújtsanak nekik.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a guatemalai közúti közlekedés az egyik legveszélyesebbnek számít a világon. A közép-amerikai országban 2013-ban mintegy 1500 ember vesztette életét közlekedési balesetekben.

Borítókép: Áldozatok az úttesten, tűzoltók, rendőrök özönlötték el az autópályát az eset után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában