Elszámoltatás

2019.09.05. 16:43

Gyurcsány még mindig nagy károkat tud okozni a baloldalnak

A 2006-os rendőrrohamok közben elkövetett bűntettek még nem évültek el, s ugyanakkor 15-20 év börtönnel büntethetőek. Vannak olyan súlyosak ezek az atrocitások, mint amelyek az 1990-es romániai bányászjárást vagy a fél évszázaddal ezelőtti észak-írországi véres vasárnapot kísérték.

Az elszámoltatás egy rendszerváltás morális alapja, legyen szó akár vagyon elleni cselekményekről, akár a 2006-os rendőrrohamokról – hangsúlyozta a Mi Hazánk Mozgalom értelmiségi holdudvarának szerdai budapesti rendezvényén Gaudi Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője.

Utóbbiak kapcsán azt hangsúlyozta:

ami az általa népfelkelésnek nevezett események leverésekor történt, azzal kapcsolatban fennáll a terrorcselekmény megalapozott gyanúja, és azok a tettek még nem évültek el, ugyanakkor 15-20 év börtönnel büntethetőek.

Gaudi Nagy Tamás szerint hasznos a kormányoldalnak, hogy például Gyurcsány Ferenc ügyében nem született ítélet a 13 évvel ezelőtt történtek miatt, mert ő nagy károkat tud okozni a baloldalnak szabadlábon.

Ugyanakkor az 1990-es romániai bányászjárást vagy a fél évszázaddal ezelőtti észak-írországi véres vasárnap példáját hozva fel arról beszélt: van rá példa, hogy évtizedek után vonnak eljárás alá embereket Európában hasonló ügyekben.

Hangsúlyozta: sokszor előfordul, hogy „nemzetellenes, magyarellenes bírók” döntenek nemzeti érzelmű személyek vagy nemzeti elkötelezettségű szervezetek ügyében, majd

hangot adott azon véleményének, hogy a bírósági rendszerben a szervezetiek után személyi változásoknak is kellene történniük.

Gaudi Nagy Tamás szerint nem tökéletes ugyan a főváros vezetése, de „nagyon kemény érvágás” lenne, ha Budapest irányítását a Jobbikkal kiegészült, általa balliberálisnak és nemzetellenesnek nevezett koalíció venné át, amelyben szavai szerint „a 2010 előtti nemzetpusztító, nemzetkirabló rendszer” emberei vesznek részt, akik „lövik a nemzetet”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában