Ország-világ

2021.03.17. 15:34

Gyermekorvosok egyesülete: a házi gyermekorvosok is kapcsolódjanak be az oltásba

A gyermekorvosok hivatástudata, elkötelezettsége és kollegialitása nyilvánul meg abban a gesztusban, amivel felajánlják önzetlen és szakértő segítségüket – olvasható a Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesületének közleményében.

A Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesülete (HGYE) azt kéri a házi gyermekorvosoktól, ők is kapcsolódjanak be az oltások beadásába, segítve ezzel a felnőtt praxisban dolgozó kollégáikat.

A HGYE szerdán az MTI-hez eljuttatott felhívásában azt szorgalmazza, hogy a házi gyermekorvosok önkéntesként minél többen vegyék fel a kapcsolatot a környezetükben dolgozó háziorvosokkal, a helyi oltópontok vezetőivel, és az oltási bizottságok irányításának megfelelően – az aktuális helyi igények és lehetőségek alapján – vegyenek részt a lakosság beoltásában.

„A gyermekorvosok hivatástudata, elkötelezettsége és kollegialitása nyilvánul meg abban a gesztusban, amivel felajánlják önzetlen és szakértő segítségüket annak érdekében, hogy a felnőtt lakosság minél nagyobb hányadát legyünk képesek a lehető legrövidebb időn belül immunizálni és ezzel a koronavírus elleni védettséget a társadalom minél szélesebb része számára biztosítani” – olvasható a közleményben.

Hangsúlyozzák: a vírus terjedésének visszaszorítása közös érdek és feladat.

A gyermekgyógyászok nemcsak kollégáik munkáját könnyítik meg, de életeket, családokat menthetnek meg most, ha szaktudásukat, képzettségüket használva kiveszik részüket a munkából.

A HGYE kiemelten fontosnak tartja, hogy minél többen, minél hamarabb megkaphassák a koronavírus elleni védőoltást. A jelenlegi járványhelyzetben a háziorvosokra rendkívüli terhelés nehezedik; a betegforgalom jelentős növekedése mellett a védőoltások beadásának szervezése, adminisztrációja és kivitelezése a praxisok számára „valódi embert próbáló feladat” – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában