pajzsként használta őket

2021.07.03. 08:19

Gyerekeket fenyegetett késsel egy férfi Párizs mellett, agyonlőtték

A zavart férfi egy főváros közeli település vasútállomása közelében járókelőket, majd gyerekeket fenyegetett késsel a kezében, a biztonságiak lelőtték.

Franciaországban egyre rosszabb a közbiztonság, mindennaposak a fegyveres támadások, június 30-án délután a fővárostól északra található Val-d’Oise megye Ermont nevű településén a vasútállomás közelében egy férfi késsel fenyegette a járókelőket, majd egy gyerekcsoport és kísérőik felé vette az irányt – írja a V4NA hírügynökség. A France Bleu értesülései szerint a férfi menekülőre fogta,

mikor a vasúttársaság biztonsági emberei megpróbálták letartóztatni, majd útjába került a gyerekcsoport, így azt találta ki, hogy pajzsként használja a gyerekeket.

Selon la police, c'est lorsqu'il a croisé un groupe d'enfants d'un centre de loisirs laissant penser qu'il pourrait s'en servir de „bouclier” que 2 agents SUGE ont ouvert le feu. L'individu,25 ans, d'origine haitienne, connu TAJ inconnu RT, est DCD " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#Ermont #Eaubonne @LePoint https://t.co/XK5Yqljl6L

A harmincas éveiben járó, haiti származású férfi nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, korábban már több mint egy tucatnyi alkalommal elítélték. Mivel nem volt hajlandó letenni a fegyverét, a biztonságiak többször is rálőttek, egy lövés a lábát érte, három pedig a mellkasát, a helyszínen életét vesztette, az akcióról felvétel is készült.

Az ügyben vizsgálatot rendeltek el, a jelek szerint nem terrortámadás történt. A vasúttársaság biztonsági embereit őrizetbe vette a pontoise-i ügyészség, a történtek kiderítése érdekében a rendőrség bűnügyi vizsgálati részlege nyomoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában