franciaországban

2020.01.21. 18:55

Festékkel dobáltak meg egy zarándokokat szállító buszt

Kapucnis emberek festékbombákkal támadtak egy katolikus zarándokokat szállító buszra, melyen gyerekek is utaztak Franciaországban a Normandiában lévő Caen városában. A városban tavaly októberben is történt hasonló, zarándokok elleni támadás.

Mintegy húsz feketébe öltözött kapucnit viselő ember festékbombákkal támadt egy katolikus zarándokokkal teli buszra, megpróbálva feltartóztatni a buszt, amelyen gyerekek is voltak számolt be róla a V4NA hírügynökség. A zarándokok a Mayenne megyében lévő, Párizstól nyugatra fekvő Pontmain településre tartottak, mely egy országszerte jól ismert zarándokhely, ahol 1871. január 17-én Szűz Mária megjelent. A busz utasai a jelenés 149. évfordulója alkalmából szerettek volna ellátogatni a kegyhelyre, a busz épp az egyház privát parkolójából hajtott ki, amikor a támadók körbevették és paintball pisztolyokkal megállásra kényszerítették.

Fotó: V4NA

A helyszínen lévő Gérard Pitel atya elmondta, hogy a támadóknál volt egy transzparens, de nem tudta elolvasni, hogy mi van ráírva. Laurent Berthou atya, a Monsignor Boulanger szóvivője úgy véli, hogy a támadók valószínűleg összekeverték a buszon lévő békés zarándokokat a „Manif pour Tous” (Tüntetés Mindenkiért) francia konzervatív mozgalom híveivel. A „Tüntetés Mindenkiért” mozgalom egy hagyományos családokért küzdő, gyerekcentrikus, az azonos neműek házasságát ellenző összefogás.

Laurent Berthou atya, akit rendkívül aggaszt a keresztényeket ért támadások ugrásszerű növekedése, felhívta az emberek figyelmét a társadalmi béke fontosságára, valamint arra, hogy tartsák tisztában mások véleményét.

Berthou atya elmondta, hogy három hónap alatt ez volt a második zarándokokat szállító busz elleni támadás Caen-ben, ugyanis 2019 októberében egy Lourdes-ból hazatérő csoport buszát támadták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában