Járvány

2020.09.09. 15:53

Ferenc pápa először jelent meg nagy nyilvánosság előtt a járvány kezdete óta

A katolikus egyházfő maga is példát mutatva a járványügyi szabályok betartását is hangsúlyozta.

Ferenc pápa először jelent meg nagyobb nyilvánosság előtt a koronavírus-járvány kezdete óta szerdán, arról beszélt, hogy

mindenkinek vigyáznia kell mások és saját maga egészségére, ismét figyelmeztetett az önzésre, és mindeközben szájmaszkot viselt, valamint fertőtlenítette a kezét.

A katolikus egyházfő a vatikáni Apostoli Palota Szent Damáz-udvarán beszélt korlátozott számú hívőhöz. Autójában maszkban érkezett, majd amikor kiszállt, levette. A szervezők a hívek számára kordonok mögött szétszórtan helyeztek el székeket, ennek ellenére sokan a kordonnál tömörültek, és volt köztük olyan, aki levette a maszkját, úgy szólt hangosan a pápához.

Ferenc pápa üdvözli a híveket heti audenciáján a Vatikán Szent Damáz-udvarán
Fotó: Massimo Valicchia / NurPhoto/AFP

Ferenc – akiről közismert, hogy szereti a tömeget közvetlen közelről üdvözölni – ezúttal megtartotta a járvány szempontjából szükséges távolságot, és figyelmeztette hallgatóit, hogy maradjanak ülve a székükön. Majd egy munkatársa fertőtlenítette az egyházfő kezét, és ő egy pódiumra lépett. Tolmács segítségével beszélt a hívekhez.

Elmondta: az igazi személyes jóság a közösségnek is jó, és viszont. Valamint így van ez az egészséggel is. Egy egészséges társadalom gondot visel minden tagja egészségére – szögezte le.

Megismételte azt az intelmét, hogy ne legyen önző egyik nemzet vagy embercsoport sem, ne próbálja meg kisajátítani magának a koronavírus ellen kifejlesztendő vakcinát, de politikai vagy gazdasági érdekből se használja fel.

Az egyházfő a járvány miatt hat hónapig szüneteltette heti audienciáit, ezeket a múlt héten újították fel, az volt az első alkalom, hogy a nyilvánosság előtt megjelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában