szabadlábon

2020.04.17. 06:10

Felmentettek egy rendőrökre lövő férfit Floridában

A bíróság kimondta, hogy jogában állt megvédenie otthonát és családját a vélt fenyegetéstől.

Minden vádat ejtett a fellebbviteli bíróság csütörtökön Floridában, az Egyesült Államokban egy férfi ellen, aki 5 évvel ezelőtt tüzet nyitott a rendőrökre, és egyiküket életveszélyesen meg is sebesítette, a helyi törvények értelmében ugyanis ezzel nem követett el bűncselekményt.

A Florida Today című lap beszámolója emlékeztet, hogy a most 60 éves John DeRossett ellen szándékos emberölés kísérlete volt a vád. A férfi öt évet börtönben töltött, és márciusban óvadék ellenében kerülhetett szabadlábra.

A férfi ellen azért emeltek vádat, mert 2015-ben tüzet nyitott a rendőrökre, akik prostitúció miatt őrizetbe akarták venni az unokahúgát.

Ügyvédei szerint DeRossett nem tudta, hogy rendőrökre lő, csak unokahúga segélykiáltásait hallotta az udvarról. A fellebbviteli bíróság neki adott igazat, és kimondta, hogy a férfinek jogában állt megvédenie otthonát és családját a vélt fenyegetéstől. John DeRossett az egyik rendőrt hasba lőtte, ő maga és unokahúga is megsérült a lövöldözésben.

A floridai törvények értelmében senki sem köteles meghátrálni, és halálos eszközt is alkalmazhat, ha indokoltan úgy véli, hogy másokat halál vagy súlyos sérülés veszélye fenyeget, és ez jogos védelemnek minősül.

DeRossett ügyvédje kitörő örömmel fogadta a bíróság döntését, mert mint fogalmazott, ez jobb, mint ha ügyfelét egyszerűen felmentették volna, mert az csak azt jelentené, hogy nem bűnös, így viszont az is kiderült, hogy a bíróság szerint ami történt, az egyáltalán nem is bűncselekmény.

A floridai ügyészség közleményt adott ki, melyben világossá teszik, hogy tiszteletben tartják a döntést, de nem értenek egyet vele, mert úgy vélik, hogy ez csak még nagyobb veszélynek teszi ki azokat a rendőröket, akik amúgy is nap mint nap kockára teszik az életüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában