barikád

2018.01.20. 20:33

Fegyveresek megtámadták Kabulban az Intercontinental szállodát

Legalább négy fegyveres jutott be a szálloda belsejébe, ahova robbantással vágtak utat maguknak.

A szállodában megszakadt az áramszolgáltatás, a támadók a második emeleten elbarikádozták magukat.

Azt nem tudni, hogy eddig hány áldozata van a támadásnak. Az afgán különleges erők egységei megérkeztek a helyszínre, hogy leszámoljanak a támadókkal.

A kabuli Intercontinentalt – Afganisztán első luxusszállóját – 1969-ben építették fel egy dombtetőn, amely az afgán főváros nyugati része fölött magasodik. Az afgán főváros két legnagyobb luxusszállójának egyike, négy étteremmel. Gyakran ad otthont zártkörű rendezvényeknek is kormányzati tisztviselők részvételével tartott tanácskozásoknak.

A szállodát, amely már 1980 óta nem része az InterContinental Hotels Group (IHG) brit szállodaipari láncolatnak, az utóbbi két évtizedben többször érték terrortámadások, így rendkívüli biztonsági intézkedésekkel védik. Legutóbb 2011 nyarán tálib fegyveresek tíz embert öltek meg a szálloda elleni támadásban.

Az Egyesült Államok kabuli nagykövetsége csütörtökön adott ki figyelmeztetést, miszerint „szélsőséges csoportok támadásokat tervezhetnek kabuli szállodák ellen”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában