Ország-világ

2020.11.28. 11:30

Februártól gyorsabban kapnak okmányt a csecsemők (videó)

Februártól egyszerűsödik az újszülött gyermekek okmányainak kiállítása. A családok már a kórházban megkaphatják a gyermek TAJ-kártyáját, lakcím kártyáját, személyi igazolványát.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program újabb eleméről tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. október 14-én.

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A nagy döntések mellett apróságokra is igyekszünk odafigyelni annak érdekében, hogy a gyermekvárás és a gyermekvállalás minél inkább örömteli esemény lehessen

– fogalmazott a közösségi oldalára feltöltött legfrissebb videójában a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin hangsúlyozta, hogy a kisbabák okiratait, ügyiratait általában igen sok időbe kerül elintézni, sokszor szabadságot kell kivenni az édesapáknak. Ez a jövő évtől megváltozik.

Februártól, ha megszületik egy kisbaba, akkor szerencsés esetben úgy mehetnek haza a kórházból a szülők, hogy viszik a kezükben a kisbaba TAJ-kártyáját, lakcím kártyáját, személyi igazolványát.

Sőt, miután nyilatkoztak erről a kórházban, az anyasági támogatást és a családi pótlékot is intézzük helyettük – magyarázta Novák Katalin. Ha esetleg valaki nem kapná kézhez az ügyiratokat, akkor később postázzuk – tette hozzá.

Borítókép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program újabb eleméről tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. október 14-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában