rio de janeiro

2018.01.19. 05:35

Emberek közé hajtott egy autó a Copacabanán

Autó hajtott a járókelők közé helyi idő szerint csütörtök este Rio de Janeiróban, a híres Copacabana strandnál futó sétálóutcában; egy nyolc hónapos csecsemő meghalt, és legkevesebb 15 ember megsérült – jelentette a Globo brazil tv-csatorna.

RJ - Rio de Janeiro - 18/01/2018 - Road crash on Copacabana beach - Car that ran over several people on the beach of Copacabana surrounded by the firemen's perimeter. A car raided the beach of Copacabana on the south side of the city, running over several people, including children, passing by. The accident happened near Figueiredo de Magalhaes street and the driver of the vehicle left the scene after the accident. Photo: Ian Cheibub / AGIF

Forrás: AFP/AGIF

Fotó: Ian Cheibub

A dél-amerikai állam félkatonai rendőrségének Twitter-oldalán megjelent információk szerint a sofőrt őrizetbe vették. A rendőrség közölte:

nincs arra utaló nyom, hogy terrorcselekmény történt volna.

A Globo előzetes információi szerint a sofőr, egy 41 éves férfi azt állította, hogy epilepsziában szenved. A hatóságok most vizsgálják, hogy nem volt-e ittas állapotban.

A rendőrség szerint

a férfi azt vallotta, hogy nem ivott, de elvesztette irányítását a járműve felett.

Az autó a homokban állt meg a parton, miután áthajtott a széles sétálóutcán, amely egy forgalmas út és a strand között fut. A Globo felvételein több, földön fekvő sérültet lehetett látni, illetve a kocsit, amelynek erősen megrongálódott az eleje. A tv-csatorna közlése szerint a sérülteket már kórházba szállították.

A Copacabana közkedvelt a brazil nagyvárosba látogató turisták körében. A napfényes órákat a város lakói és vendégei szívesen töltik a strandon, majd sötétedés után a sétálóutca vonzza az embereket kávézóival, és szuveníreket árusító piacaival.

Borítókép: AFP PHOTO / AGIF / Ian Cheibub

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában