komoly gyanú

2020.04.28. 14:35

Eltűnt feleségének meggyilkolásával gyanúsítják a norvég milliomost

Az üzletember felesége, Anne-Elisabeth Hagen 2018. október 31-én tűnt el otthonukból, és azóta sem találták meg.

Őrizetbe vette a norvég rendőrség kedden emberölés vagy bűnrészesség gyanúja miatt az ország egyik leggazdagabb üzletemberét, akinek a felesége még 2018-ban eltűnt.

A 70 éves Tom Hagen éppen a munkahelyére tartott, amikor elfogták.

Az üzletember felesége, Anne-Elisabeth Hagen 2018. október 31-én tűnt el otthonukból. Azóta sem találták meg. Az ügyet eredetileg emberrablásként kezelték, azonban a rendőrség tavaly júniusban bejelentette: lehetséges, hogy a nőt meggyilkolták, és az alapján a feltevés alapján dolgoznak tovább, hogy az eltűnése csak a feltételezett gyilkosság eltakarását szolgálta.

„A Hagenre vetülő gyanú idővel csak erősödött” – mondta Aase Kjustad Eriksson ügyész keddi sajtótájékoztatóján.

Bejelentette, hogy a rendőrök hamarosan átkutatják a házaspár Oslótól nem messze, Akershus megyében található lorenskogi otthonát is.

Hagent szerdán előzetes letartóztatásban kihallgatják. Egyelőre nem tudni, hogy bűnösnek vallja-e magát.

„Emberrablás nem történt (.), az a tudatosan kitervelt megtévesztés része volt” – mondta Tommy Broske, a nyomozás vezetője. Közölte, hogy ez idáig nem volt más letartóztatás az ügyben.

A váltságdíjat 2018-ban nehezen lekövethető elektronikus kriptovalutában kérte az állítólagos emberrabló.

A rendőrség a kezdetekben nem tette nyilvánossá az eltűnést, csak 2019 januárjában fordultak a nyilvánossághoz, azt kérve, hogy ha valaki gyanús eseménynek volt tanúja a Hagen-otthon környékén, jelentkezzen.

Tom Hagen befektető, az energiatermelésben és az ingatlanpiacban érdekelt. Az E24 pénzügyi portál tavaly novemberben azt írta, hogy az adóbevallása alapján a vagyona 916 millió norvég koronára (körülbelül 28 milliárd forintra) tehető. Ezzel a 74. leggazdagabb ember Norvégiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában