hazaárulásnak számít

2018.04.19. 14:02

Előkerült a nigériai szenátusból ellopott ceremoniális buzogány

Egy híd alatt találta meg a nigériai rendőrség a törvényhozás kellékét, amelyet előző nap kaparintottak meg tolvajok a szenátus ülésterméből.

A díszes buzogányt, amely a nigériai törvényhozás elengedhetetlen kelléke, mivel szükséges a szenátusban elfogadott határozatok hivatalos jóváhagyásához, egy járókelő találta meg egy híd alatt a nigériai fővárosban.

Szerdán három férfi rontott be a nigériai parlament felsőházának épületébe, majd a fontos kormányzati jelképnek számító buzogánnyal kirohant az ülésteremből. A szenátus az incidens után rövidesen folytatta az ülését – egy tartalék buzogánnyal.

A rendőrség még nyomoz az eset miatt. Szemtanúk szerint egy nemrégiben ideiglenesen felfüggesztett szenátor, Omo-Agege vezette be a tolvajokat az ülésterembe, és vitte el a buzogányt. A szenátus szóvivője hangsúlyozta: az akciót hazaárulásnak és az egyik hatalmi ág megdöntésére tett erőszakos kísérletnek tekintik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában