zsákmány

2020.10.17. 16:14

Elloptak több mint tízezer adag influenza-oltóanyagot Mexikóban

Több mint tízezer adag influenza-oltóanyagot loptak el Mexikóban egy forgalmazó cégtől, egy héttel azután, hogy 38 ezer egységnyi rákgyógyszert zsákmányoltak tolvajok – közölték a hatóságok pénteken.

Az egészségügyi kockázatok elleni védekezésért felelős szövetségi hatóság (Cofepris) riasztást adott ki, miután felfedezték a közkórházaknak szánt, tízezer adagnyi Vaxigrip vakcina eltűnését. Az oltóanyag-szállítmányt egy teherautóból vitték el október 12-én – közölte a hatóság. Egyúttal felszólította a kórházakat, gyógyszertárakat és a lakosságot, hogy ne vegyenek a lopott influenza-vakcinából, mert annak a biztonságosságát nem tudják garantálni.

Ügyészek közben bejelentették, hogy 27 zsák rákgyógyszert találtak az utcán Mexikóvárosban. Egyelőre azonban nem tudni, hogy az október 4-én egy laboratóriumból eltulajdonított gyógyszerekről van-e szó.

Mexikóban súlyos hiány van a gyermek-rákbetegek gyógyítására szolgáló gyógyszerekből, s az országban már elindult az idei influenzaszezon.

A hatóságok nemrég influenza-oltási kampányt kezdtek, hogy elejét vegyék az influenza és az új koronavírus (SARS-Cov-2) okozta Covid-19 kombinációjának.

A koronavírus-járvány március óta több mint 85 ezer halálos áldozatot követelt Mexikóban, ami a negyedik legmagasabb szám világszerte, miközben az igazolt fertőzések számát tekintve az ország a kilencedik a világon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában