illegális bevándorlás

2020.01.29. 09:38

Eljárás indult a röszkei határnál betörő migránsok ellen

Határzár tiltott átlépése miatt öt migráns ellen indult büntetőeljárás, miután kedd hajnalban Röszkénél, a közúti határátkelőhely kerítésén át illegálisan jutottak be Magyarország területére – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

Horgos, 2020. január 28. Megrongált kerítés a Horgos és Röszke közötti határátkelõnél, a szerb-magyar határon 2020. január 28-án. Az átkelõnél hatvan határsértõ próbált áttörni hajnalban, a rendõrök megakadályozták õket. MTI/Molnár Edvárd

Forrás: MTI

Fotó: Molnár Edvárd

Szabó Szilvia felidézte, migránsok egy nagyobb csoportja kedden fél hat körül a röszkei közúti határátkelőhely két oldalán, csaknem egy időben próbált meg az ország területére bejutni. Az akkor még zárva lévő határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő egyik fegyveres biztonsági őr ezt észlelve három figyelmeztető lövést adott le. A helyszínre irányított járőrök körülbelül hatvan határsértő bejövetelét akadályozták meg.

A rendőrök öt határsértőt fogtak el a térségben, akik bizonyítottan részt vettek a határátkelőnél történt bűncselekményben.

A helyszínen egy 26 és egy 29 éves szír, valamint két 26 éves palesztin férfit fogtak el, ellenük tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése miatt indult büntetőeljárás. Az átkelő közelében egy 25 éves algériai férfit tartóztattak fel, aki ellen határzár tiltott átlépése bűntett miatt indult eljárás.

A gyanúsítottak kihallgatásuk során elismerték a cselekmény elkövetését

- közölte a százados.

A röszkei közúti határátkelőhely szerda 7 órától zavartalanul működik.

Borítókép: Megrongált kerítés a Horgos és Röszke közötti határátkelőnél, a szerb-magyar határon 2020. január 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában