Figyelmesen

2018.10.25. 14:05

Egységes rendszerbe kötnék a biztonsági kamerákat

Így könnyebben megelőzhetik és felderíthetik a terrorcselekményeket, de akár még a bliccelők is könnyebben megüthetik a bokájukat.

Először a fővárosban, majd országosan is egy hálózatba rendeznék a térfigyelő kamerák felvételeit. A törvénymódosító javaslat célja, hogy könnyebben megelőzzék és felderítsék a terrorcselekményeket, de akár még a bliccelők is könnyebben megüthetik a bokájukat. Az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában beszélt ennek fontosságáról Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő.

Budapest belvárosában például a Blaha Lujza térnél rengeteg térfigyelő kamerával lehet találkozni, de a budai részeken már kevesebb van.

Kisebb városokban elenyésző a kamerák száma, főtereken, buszpályaudvarokon lehetnek, illetve olyan helyeken, ahol bűncselekményekre számítanak

- mondta Georg Spöttle a kamerák elhelyezésével kapcsolatban.

Az új törvényjavaslathoz az is hozzátartozik, hogy ezentúl az adatokat hosszabb ideig fogják tárolni, hiszen az eddigi 3 nap kevésnek bizonyult. Előfordulhat, hogy egy nyomozás csak két hét múlva jut el az adott helyszínre, azonban a felvételeket már nem tudják visszanézni, ez nehezíti a rendőrség munkáját.

A kamerák segítségével országosan meg lehet figyelni egy elkövetőt. Egy autó lopás esetében például vidékről Budapestig meg tudták figyelni a tolvaj útját, így rövid időn belül elkapta a rendőrség

- magyarázta a biztonságpolitikai szakértő.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában