Járvány

2020.11.15. 14:30

Egyre többen tartják be a korlátozó szabályokat

A rendőrség tapasztalatai alapján a lakosság egyre nagyobb arányban követi a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó szabályokat – mondta a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese vasárnap a közmédiának nyilatkozva.

Budapest, 2020. június 17. Kiss Róbert rendõr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa beszél az operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én. A tájékoztatón Müller Cecília országos tisztifõorvos közölte, hogy mindössze egy új koronavírus-fertõzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az adatok továbbra is kedvezõek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertõzöttek számának. A 964 aktív fertõzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idõs, krónikus betegségben szenvedõ ember halt meg. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Kiss Róbert kifejtette, eddig 147 település önkormányzata rendelt el közterületi maszkviselést, a rendőröknek pedig szombaton 267 esetben kellett intézkedniük ezen szabályok figyelmen kívül hagyása miatt.

A kötelező közterületi maszkviselésre vonatkozó rendelet hatályba lépése óta így eddig összesen 823 emberrel szemben kellett fellépniük a rendőröknek

- tette hozzá.

Kiemelte, a közösségi közlekedésben is egyre kevesebben hagyják figyelmen kívül a maszkviselésre vonatkozó szabályokat, a rendőröknek szombaton mindössze 67 esetben kellett intézkedniük.

Kiss Róbert közlése szerint úgy látják, az emberek megértették, hogy a kijárási tilalom segíti a járvány elleni védekezést. Ezt mutatja, hogy

szombaton mindössze 530 esetben történt rendőri intézkedés ezen szabályok megsértése miatt, a legtöbb megállított pedig igazolni tudta, hogy szabályosan tartózkodik közterületen.

Az ügyeleti központ vezetőhelyettese megjegyezte, utóbbi szabályszegők közül hét olyan kutyasétáltató volt, aki a megengedett 500 méternél távolabbra ment, 44 ember a közterületi csoportosulás, gyülekezés szabályait sértette meg.

A rendőrök szombaton két budapesti vendéglátóhely hétnapos bezárásáról döntöttek, mivel az alkalmazottak, illetve az oda érkező ételfutár megsértette a maszkviselés szabályait.

Kiss Róbert aláhúzta, nem jellemző, hogy a szabályszegők vitatnák a rendőrség fellépését, ezért a rendőrök többségében figyelmeztetéssel élnek.

Borítókép: Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában