Nagy a baj

2021.10.21. 16:09

Egyre több gondot okoznak a bűnöző kiskorúak Franciaországban

Az egyik nagyvárosban két kiskorú diákokat és tanárokat terrorizált, azzal fenyegetőztek, hogy gépfegyverrel fognak rájuk támadni, egy főváros közeli településen pedig azért vettek őrizetbe a rendőrök egy tinédzsert, mert közösségi oldalakon tette közzé az egyik rendőr címét.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Franciaországban egyre több gondot okoznak a bűnöző kiskorúak, szinte nem telik el nap anélkül, hogy ne vennének őrizetbe a hatóságok fiatalkorú bűnelkövetőt – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Az Actu17.fr nevű hírportál számolt arról, hogy a francia rendőrség különleges egysége (BAC) őrizetbe vett két kiskorút, akik egy lyoni iskola épülete előtt diákokat és egy tanárt fenyegettek. A Place de Montréal-on található Lycée International de Lyon személyzete értesítette a rendőrséget, mivel két kamasz az épület előtt zaklatta a tanulókat és egy tanárt, azzal fenyegetőztek, hogy fegyverrel fognak rájuk támadni. A lap értesülései szerint az elkövetők, akik egyébként ittasak voltak, nem az iskola tanulói. Még a rendőrök érkezése előtt elmenekültek a helyszínről, de a különleges egység emberei később egy parkban rájuk találtak, épp egy férfit ütlegeltek. A bántalmazott férfi egy másik iskola tanára és elmondása alapján minden ok nélkül támadtak rá a fiatalok. A kamaszokat előzetes letartóztatásba helyezték és ügyükben nyomozást indított a városi rendőrkapitányság.

A főváros közeli Val-d’Oise megyében őrizetbe vettek egy kamaszt, aki a bűnüldözési brigád (BAC) egyik rendőrének az otthoni címét közzétette a közösségi oldalakon. A történtekről beszámolt a Twitteren az Alliance 95 rendőrszakszervezet is, elmondásuk szerint a 17 éves fiatalt 48 órán belül sikerült beazonosítani. A tinédzsert őrizetbe vették és a tárgyalásig előzetes letartóztatásban marad.

Az Alliance 95 rendőrszakszervezet titkára, Audrey Vagner elmondása alapján rendkívül komolyan kell venni a történteket, mivel a kamasz a rendőr életét veszélybe sodorta azzal, hogy közzétette a lakcímét.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában