fáj az igazság

2021.04.13. 08:50

Egy éve indult vizsgálat a Czeglédy-féle ügyvédi iroda erzsébetvárosi megbízása kapcsán

Éppen egy éve, hogy a kormányhivatal vizsgálatot indított, amiért Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester a veszélyhelyzet idején egy személyben kötött huszonkilencmilliós szerződést a Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával – emlékeztetett Sára Botond, Budapest kormánymegbízottja.

Niedermüller Péter (DK) később beperelte a hivatalt jó hírnév megsértése miatt. „A pert megnyerte a kormányhivatal. Érthető, hogy nem tetszik a baloldalnak, amikor az újabb, sok tíz milliós, titkolni próbált haveri szerződésükről rántjuk le éppen a leplet, de csupán az igazságot mondtuk ki” – jelentette ki a kormánymegbízott.

Hozzátette:

„Közben arról se feledkezzünk meg, hogy Niedermüller Péter ezzel egy időben a kormánnyal akarta megfizettetni a járványügyi védekezésük harmincötmillió forintos költségét.

Erre sajnálta a pénzt a baloldal, de Czeglédy Csabára érdekes módon volt huszonkilencmillió.”

A Magyar Nemzet emlékeztetett arra, hogy a kormányhivatal törvényességi felügyeleti eljárásban, az arányosság és szükségesség elve alapján vizsgálódott, és akkori állásfoglalása szerint

Niedermüller a veszélyhelyzet idején fennálló jogköreire hivatkozva átruházott hatáskörben, polgármesteri döntésként kötötte meg a szerződést.

A megbízási szerződésből kitűnt, hogy annak tartalma általános feladatellátásra vonatkozott, ebből következően az a veszélyhelyzetben jelentkező feladatokon túlmutatott. A kormányhivatal törvényességi felhívásában felszólította a polgármestert, hogy harminc napon belül szüntesse meg a törvénysértést, és helyezze hatályon kívül a döntésről szóló jogsértő határozatot. Ő azonban nem tett eleget a kérésnek, ehelyett beperelte a hivatalt jó hírnév megsértése miatt.

Niedermüller Péter már több alkalommal figyelmen kívül hagyta a kormány által hozott döntéseket, ilyen volt a vendéglátóhelyek teraszai után fizetendő közterület-használati díjak elengedésének semmibevétele vagy éppen az építmény- és telekadó kivetése úgy, hogy a kormány a 2021-es évre adóstopot vezetett be az önkormányzatoknál – írta a Magyar Nemzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában