Ország-világ

2021.04.16. 19:02

Dömötör: Karácsonyék a német oltópontokra hivatkoznak, miközben ott is a háziorvosokra alapoznak (videó)

Mielőtt Karácsony Gergelyék nemzetközi példákra hivatkoznak, érdemes megnézniük, azok megállják-e a helyüket – mondta Dömötör Csaba államtitkár.

Karácsony Gergelyék a németországi stadionos oltópontokra hivatkoznak, miközben ott is 35 ezer háziorvosi rendelőben zajlik az oltási program hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabineriroda államtitkára.

Mint a közzétett videóban emlékeztetett,

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere nemrég egy németországi stadionban kialakított oltópontról osztott meg képet, arra utalva, így néz ki egy igazi, tömeges oltópont és nekünk is inkább ezt a megoldást kellene követni. Nem mellékesen a regisztráció eltörlését is követelte.

Mint Dömötör Csaba kifejtette, Németországban ezzel szemben a helyzet az, hogy húsvét után a 430 nagy oltópont mellé 35 ezer háziorvosi rendelőt is bevontak az oltási programba. A Spiegel című német lap ezt azzal magyarázza Dömötör szerint, hogy a háziorvosoknál jobban lebonyolítható az oltási program, mert jobban ismerik a betegeket, megspórolható a hosszas utazás és az oltásokkal szemben bizonytalan németek is sokkal szívesebben beszélnek erről a saját orvosukkal.

Tehát, mint az államtitkár elmondta:

Németországban is a háziorvosokra alapoznak az oltási programban és a nagy oltópontokon is szükség van regisztrációra.

Felhívta a figyelmet: a beoltottak aránya egyébként Németországban 17 százalék, Magyarországon 32 százalék. „Mielőtt Karácsony Gergelyék nemzetközi példákra hivatkoznak, érdemes megnézniük, azok megállják-e a helyüket” – mondta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában