Tanulmányi kirándulás

2017.08.11. 19:38

Díjmentes vasúti utazással látogathatják a diákok a múzeumokat, nemzeti emlékhelyeket

Díjmentes vasúti utazással látogathatják a diákcsoportok az országos múzeumokat, valamint egyes nemzeti emlékhelyeket és műemlékeket a Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányhatározat szerint.

A határozat értelmében az általános iskolák, középfokú iskolák és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulói – és minden tizedik tanuló után egy kísérő (pedagógus vagy szülő) – az iskola által szervezett csoportos utazáson díjmentes vasúti utazással látogathat meg országos múzeumokat, valamint egyes nemzeti emlékhelyeket és műemlékeket a tanítási évben.

A kedvezmény az őszi, téli és tavaszi szünet kivételével a tanítási napokra, valamint – a látogatás szombati napra történő visszaigazolása esetén – szombati napokra vonatkozik.

Az ingyenes vasúti utazással látogatható 13 múzeum között található egyebek mellett a Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Magyar Természettudományi Múzeum. A nemzeti emlékhelyek közül többek között a Mohácsi Nemzeti Emlékhely, a nagycenki Széchenyi-kastély, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és – kiemelt nemzeti emlékhelyként – az Országház szerepel a listán. A műemlékek közül a Trianon Múzeum, a Zsolnay Kulturális Negyed, a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékhely, a történelmi emlékhelyek közül a Diósgyőri vár, a fertődi Esterházy-kastély és a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum is díjmentes vasúti utazás igénybevételével látogatható a határozat szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában