kiváló alkalom

2019.03.06. 10:30

Deutsch Tamás: ez nem babazsúr, ennél komolyabb ember Manfred Weber

Fontos kérdésekben zajlik vita a néppárti politikusok között – erről Deutsch Tamás beszélt egy televíziós műsorban. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint a március 20-i ülésen higgadtan meg tudják beszélni a felmerülő kérdéseket.

„Korábban az Európai Néppárt tizenhárom tagpártja felvetette azt a kérdést, hogy az erre létrehozott választmány tárgyalja meg a Fidesz tagságáról szóló kérdést” – reagált Deutsch Tamás az ATV-nek a pestisracok.hu által szemlézett Egyenes Beszéd című műsorában. A Fidesz EP-képviselője hozzátette: a Néppártnak 79 tagja van.

Deutsch szerint a Fidesz számára ez a kezdeményezés kiváló alkalmat nyit arra, hogy a felvetett kérdésekben állást foglaljanak. Megjegyezte, hogy az alapvető kérdés az Európa első számú sorskérdéséhez való viszony, ez pedig az Európát célzó migránsáradat.

A politikus kifejtette: az Európai Bizottság (EB) által készített felmérés azt mutatja, hogy a 27 – ebbe nem számolják már bele az Egyesült Királyságot – EU-s ország 300 milliónál is több választópolgárának 75 százaléka szerint a legfontosabb kérdés a migrációs válság.

Jelen pillanatban nincs olyan EU-s ország, ahol a mérsékelt balközéphez vagy a mérsékelt jobboldalhoz tartozó politikai erők közül többen tucatnyi kérdésben ne kritizálnák Brüsszelnek az Európai Unió jövőjével kapcsolatos politikáját

– vélekedett a Fidesz EP-képviselője.

Ismeretes, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője, Manfred Weber a Bild című német napilapnak adott interjújában azt mondta, ahhoz, hogy a Fidesz a Néppárt tagja maradhasson, Orbán Viktornak három feltételt kell teljesítenie, ezek közül az egyik, hogy azonnal és végérvényesen állítsa le a Brüsszel elleni kampányt.

Manfred Weber a Bild cikke szerint azt is várja a miniszterelnöktől, hogy kérjen bocsánatot a Néppárt tagjaitól. Erre reagálva Deutsch Tamás azt mondta:

„Azért ez nem babazsúr, ahol kicsit meghúztad a copfomat, és az fáj nekem. Ennél jóval komolyabb ember Manfred Weber.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában