elővigyázatosság

2018.02.22. 06:43

Csaknem háromezer egészségügyi dolgozó kapott kanyaró elleni oltást

Az Európa több országában tomboló kanyarójárvány miatt minden egészségügyben dolgozónak védettnek kell lennie a betegséggel szemben. Eddig 2873 emberről derült ki, hogy nem védett megfelelően, ezért újra védőoltást kellett kapniuk.

Debrecen, 2016. november 23. Dézsi Ágnes háziorvos influenza elleni védőoltást ad be egy páciensnek Debrecenben 2016. november 23-án. Az idei szezonban a 60 éven felüliek és a rizikócsoportba tartozók védőoltásához 1,3 millió adag térítésmentes influenza elleni oltóanyag áll rendelkezésre.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

Lapértesülések szerint február közepéig 18 510 munkavállalót vizsgáltak meg, körülbelül 15 százalékuk nem volt megfelelően védett a fertőző betegséggel szemben. A vizsgálati eredmények feldolgozása még folyamatban van, így egyelőre nem végleges a betegséggel szemben védtelen egészségügyi dolgozók aránya – tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Európa több országában tomboló kanyarójárvány miatt – és mivel Magyarországon is előfordultak megbetegedések – a határ menti megyékben dolgozó egészségügyieknek még tavaly tették kötelezővé az immunstátus felmérést, majd ezt kiterjesztették az egész országra.

Az egészségügyi dolgozók ingyen kapják a kanyaró elleni oltást.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában