bűnügy

2018.02.12. 20:25

Bulgáriában fogták el az Iszlám Állam feltételezett tagját

Azzal vádolják, hogy dzsihadista kiképzőtáborok vezetőinek dolgozott.

Őrizetbe vették az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyik feltételezett, marokkói állampolgárságú tagját Bulgáriában – jelentette hétfőn a bTV bolgár állami televízió.

A hétfői beszámoló szerint a 35 éves Naufal Rasíd Zahrit január közepén vették őrizetbe, miközben egy csoport migránssal megpróbált illegálisan bejutni Törökországból Bulgáriába Szvilengrad közelében. A férfinál egy hamis francia személyazonosító igazolvány volt, amikor elfogták. Az ügyében eljáró dél-bulgáriai Haszkovo város bírósága hétfőn úgy határozott, hogy három hónappal meghosszabbítja Zahri fogva tartását, hogy később kiadhassák Marokkónak.

Zahrit azzal vádolják, hogy a terrorszervezet egyik utolsó szíriai fellegvárának számító el-Majádínban található dzsihadista kiképzőtáborok vezetőinek munkatársa volt. A Deir-ez-Zór tartománybeli települést tavaly októberben foglalták el a szíriai kormányerők a szélsőségesektől.

A bolgár sajtó beszámolója szerint a gyanúsított hétfőn azt kérte a bolgár hatóságoktól, hogy ne adják ki Marokkónak, mert ott „megkínoznák a börtönben”.

Zahri – állítása szerint – nem folytatott terrorista tevékenységet Szíriában, „mindössze” ott lakott négy évig feleségével és hat gyerekükkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában