történelmi lelet

2018.04.20. 16:37

Bombák miatt evakuáltak egy egész utcát Párkányban

A lakótelephez közeli szántóföldön négy működőképes, második világháborúból származó, szovjet gyártmányú bombát találtak.

A helyszínre lakossági bejelentés alapján még csütörtökön szálltak ki a rendőrség tűzszerészei, akik először két kézigránátot és egy tüzérségi lövedéket találtak a Terasy lakótelep közelében lévő szántóföldön, majd miután fémdetektorral átvizsgálták a környéket, további négy – működőképes -, mintegy 100 kilogrammos bombára leltek. A rendőrség jelentése szerint ez az egyik legnagyobb hasonló háborús „lelet” az ország történetében.

A második világháborús hadianyagra a ma7.sk felvidéki magyar hírportál információi szerint egy elkóborolt kutyáját kereső gazdi talált rá, értesítette a rendőrséget, amely péntekre virradóra lezárta a helyszínt. A nap folyamán látnak hozzá a bombák elszállításoz és hatástalanításához. Mivel A helyszín közel van az említett párkányi lakótelephezM néhány családot evakuálni kellett. A tervek szerint még a nap folyamán visszatérhetnek otthonaikba.

Pénteken Berlinben az egész főpályaudvar környékét lezárták és kiürítették egy építkezésen talált, mintegy 500 kilogrammos, ugyancsak a második világháborúból megmaradt bomba miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában