A legnagyobb öröm

2018.08.22. 17:15

Böjte Csaba: merjük megfogni egymás kezét!

A gyermekvállalás az ember életében az egyik legnagyobb öröm, egy férfi és egy nő ezáltal teljesedhet ki – mondta Böjte Csaba egy tévés interjúban. A ferences rendi szerzetes rendhagyó tanévnyitó ünnepségre készül gyermekeivel és barátaival szeptember 13-án, a Budapest Aréna színpadán.

A jól végzett, becsületes munka öröme nem kopik meg, éppen ezért ez az, amiért érdemes küzdenie mindenkinek, elsősorban a család és a közvetlen környezet vonatkozásában Böjte Csaba szerint. A szerzetes az Echo Tv Napi aktuális című műsorában arról beszélt, hogy a jelen legnagyobb problémája nem a szegénység, hanem a bizalom hiánya. Nincs jelen az a vágy sem, hogy az emberek családot, közösséget, országot alapítsanak, illetve építsenek fel – vélekedett a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója.

A magányos életből a közösségi lét felé kell elmozdulnia az emberi létnek, ebből következik, hogy a férfiak sem maradhatnak társ nélkül. Napjaink katolikus papjainak nem az kell legyen a szerepük, hogy „leseperjék az asztalukról” mindazt, ami nem fedi teljesen az ő értékrendjüket, sokkal inkább az, hogy Isten igéjét közvetítsék a hívők felé – jelentette ki Böjte Csaba ferences rendi szerzetes.

Borítóképünk kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában