hihetetlen

2021.07.01. 23:03

Betiltanának a szülői munkaközösséget, mert nem támogatja a kritikus fajelméletet

A virginiai szülői szervezet bizottságába olyan emberek is bekerültek, akik nem támogatják a kritikus fajelmélet oktatását, ezért egy másik csoport kezdeményezte a feloszlatást.

A Virginiai Parent Teachers Association (PTA) egy szándéknyilatkozatot küldött a nemzeti középiskolai szülők csoportjának annak érdekében, hogy oszlassanak fel egy másik csoportot, amely bizottságába olyanok is bekerültek, akik nem támogatják a kritikus fajelmélet oktatását – írja a V4NA.

A Thomas Jefferson Természettudományi és Technológiai Főiskola szülői és tanulói egyesületének eljuttatott levélben azt állítják, hogy a nemrég megválasztott jelöltek ellenséges környezetet teremtettek a tagok számára. Az elit gimnáziumban a kritikus fajelmélet hívei tavaly oda jutottak, hogy eltörölték a felvételi vizsgákat annak érdekében, hogy nagyobb arányban juthassanak be fekete és spanyol ajkú diákok az intézménybe.

Harry Jackson, aki a legutóbbi választásokon megválasztott elnök, diktatórikusnak nevezte a virginiai PTA lépését.

„Úgy fogadják az új, és sokszínű osztályt, hogy elveszik a támogatásokat. Ez az iskola történetének legváltozatosabb osztálya, és a Virginiai PTA el akarja venni tőlünk a támogatásokat”, mondta az iskolai szülői munkaközösség elnöke.

A kritikus fajelméletet támogató szülők koalíciója azért lobbizott, hogy az igazgató Ann Bonitatibus, aki támogatta az iskola korábbi méltányossági erőfeszítéseit, szavazhasson a szülői munkaközösség ülésén, ezzel egy további szavazatot nyernének a koalíciónak. Korábban az igazgató tartózkodott a szavazástól, és megbízott a szülők döntéseiben.

Az ideológiát nem támogató szülőcsoport márciusban beperelte a Farifax megyei iskolai igazgatóságot, mivel a csoport szerint az új felvételi eljárás szándékosan csökkenti az ázsiaiak beiratkozását az intézménybe. Az új osztály demográfiai összetétele bizonyítja a csoport állítását is, mivel a tavalyi évhez képest 16 százalékkal kevesebb ázsiait vettek fel az intézménybe.

„Sok tehetséges diákot nem vettek fel, mert korlátozott volt a nekik szánt kapacitás. Tévesnek tartom, hogy a gyermekeket etnikai alapon kell megkülönböztetni”, mondta Harry Jackson elnök.

„A virginiai PTA fellépése egy agresszív hatalommal való visszaélés, annak érdekében, hogy az Egyesült Államok egyik első számú középiskoláját többségében bevándorlók, és kisebbségi szülők ellenőrzése alá vonják, miközben országos vita van arról, hogy miként lehetne megvédeni az amerikai értékeket. Ez egy felhívás arra, hogy milyen fontos a szülőknek részt vennie az iskolai életben”, kommentálta az ügyet Asra Nomani ázsiai szerzőnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában