Ország-világ

2020.08.04. 16:36

Befejeződött a vizsgálat az Operettszínházban

Nem nyert bizonyítást, hogy az intézményben bármilyen zaklató jellegű tevékenység történt volna.

A sajtóban megjelent cikkek nyomán június 10-én Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter vizsgálóbizottságot bízott meg a Budapesti Operettszínházról megjelent hírek valóságtartalmának tisztázása céljából emlékeztetett keddi sajtóközleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A vizsgálóbizottság a főigazgató meghallgatása után megvizsgálta a rendelkezésre álló dokumentumokat, amelyek alapján megállapítható volt, hogy az Operettszínház főigazgatója felé szóbeli jelzéssel élő munkatárs meghallgatását követően a főigazgató az elvárható gondossággal járt el: megtette a szükséges intézkedéseket, még független szakértőket is felkért az ügy kivizsgálására.

A főigazgató és a független szakértők vizsgálata során sem nyert bizonyítást, hogy a Budapesti Operettszínházban bármilyen zaklató jellegű tevékenység történt volna közölte a tárca.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden hátrányos megkülönböztetést és a szexuális zaklatás valamennyi formáját elítéli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában