Fenyegetés

2018.03.12. 12:25

Bayer Zsoltnak azt írta egy férfi: agyonlövi március 15-én

A publicista nem kér védelmet, de hétfőn feljelenti az illetőt.

Forrás: mti

Feljelentést tesz hétfőn Bayer Zsolt, a Magyar Idők publicistája, akit egy férfi azzal fenyegetett meg a Facebookon, hogy a Békemenet idején agyonlövi egy háztetőről.

Az újságíró, aki a Békemenet állandó résztvevője, a Magyar Idők kérdésére elmondta: eddig sem félt és ezután sem fog, bár az illető profilján találhatók olyan képek, amelyeken fegyverrel pózol egy lőtéren, így akár tényleg veszélyes is lehet.

– Nem lehet tudni, hogy a férfinak van-e fegyvere, és ha igen, engedéllyel tartja-e otthon, ezt jobb, ha ellenőrzik a rendőrök. Ha van is engedélye, azt be kellene vonni egy ilyen eset után – közölte Bayer Zsolt, majd kifejtette, hogy a feljelentésnek a saját személyén túlmutató célja van.

A publicista ugyanis azt szeretné, ha az interneten sem lehetne büntetlenül fenyegetőzni. Ha tehát a hatóság fellép a férfival szemben, az egyfajta precedens lehet, olyan példa, ami talán visszatartja a gyalázkodó kommentelőket attól, hogy egy bizonyos szint alá süllyedjenek.

Az üzenetre egyébként ismerősei hívták fel Bayer Zsolt figyelmét múlt csütörtökön.

Először nem akart vele foglalkozni, miután azonban többen is azt javasolták neki, hogy ne vegye félvállról az ügyet, végül úgy döntött, feljelentést tesz. Hozzátette: eszébe sem jutott, hogy védelmet kérjen, nem fél kimenni az utcára, és a Békemeneten is ott lesz.

Ha tehát a fenyegető célja az volt, hogy elijessze a rendezvénytől, akkor nem érte el a célját.

Borítókép: Bayer Zsolt beszédet mond a trianoni békediktátum 95. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Csátalján 2015. június 3-án

MTI Fotó: Borbás Mátyás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában