Ostrom alatt áll Európa

2021.08.04. 10:03

Bakondi: idén már több mint 54 ezer embert fogtak el a határon

Az előző év azonos időszakában 17 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel, tehát ez jelentős emelkedés.

Az idén eddig már több mint 54 ezer embert fogtak el a határon, és több mint ötszáz embercsempész ellen indult eljárás – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Bakondi György hozzátette: ez jelenetős növekedés, az előző év azonos időszakában 17 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel, és csak kétszáz embercsempész ellen indult eljárás. Ez is mutatja, hogy „az embercsempészet egy virágzó üzletág” – fogalmazott -, és továbbra is nagy csoportok tudják megfizetni ezeket a szolgáltatásokat.

Olaszországban is nagy a migrációs nyomás – folytatta -, az pedig újdonság, hogy megtelt migránsokkal a belarusz-litván határszakasz. Hozzátette: Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa is ellátogatott Litvániába, és a szokásostól eltérően a határok őrzésére, a belépés előtti ellenőrzésre ösztönözte az országokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában