Brutális és érthetetlen

2018.07.24. 05:49

Azonosították a torontói lövöldözés elkövetőjét

Az ámokfutó 15 embert megsebesített, egy 10 éves lányt és egy 18 éves fiatal nőt halálosan.

A hatóságok szerint Faisal Husseinnek hívják a férfit, aki a torontói Greektown negyedben, a Danforth utcában vasárnap este kézifegyverrel találomra tüzet nyitott, két embert megölt, többeket megsebesített.

A 29 éves torontói lakos a családja szerint

súlyos mentális problémákkal küszködött, „egész életében elmezavartól és depressziótól szenvedett”.

Az ámokfutó családja közölte: „Mélységes szomorúsággal tölt el minket annak híre, hogy a fiunk felelős az értelmetlen erőszakért és tragédiáért. Mindent megtettünk, hogy segítséget szerezzünk neki küzdelemmel és fájdalommal teli életében, de sosem gondoltuk volna, hogy ilyen gyilkos és pusztító vége lesz.”

A torontói rendőrkapitány közölte, hogy egyelőre nem tudták megállapítani a történtek okát, és még túl korai bármit kizárni.

A rendőrség nem azonosította a halálos áldozatokat, de egy helyi politikus szerint

a 18 éves lány a frissen érettségizett Reese Fallon volt, aki ápolónak tervezett tanulni.

A lövöldözés után Hussein a helyszínre kiérkező rendőrökkel tűzpárbajba keveredett, majd elmenekült. A férfit később holtan találták meg. Testén lövedék ütötte seb tátongott, de a hatóságok egyelőre nem közöltek részleteket halálának okáról.

Justin Trudeau kanadai kormányfő a Twitteren biztosította a torontóiakat együttérzéséről és támogatásáról. „A torontói emberek erősek, kitartóak és bátrak, és mi velük leszünk, hogy támogassuk őket ezekben a nehéz időkben” – írta.

Kanadában a fegyvertartás szigorúan szabályozott: először is engedélyért kell folyamodni, át kell esni egy háttérellenőrzésen, illetve

teljesíteni kell a szükséges fegyverbiztonsági tesztet.

A legálisan tartott fegyvereket töltetlenül, elzárva kell otthon tartani, csakis különleges engedéllyel lehet az utcán viselni. A kézifegyverek és más, szigorúan korlátozott fegyverek tartásához további tanfolyamok elvégzése kötelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában