Járvány

2021.04.24. 22:21

Az oltásellenes Gyurcsányék most az idősekért aggódnak

A valóságban a regisztrált 65 év felettiek 90 százaléka már túl van az oltáson.

Miután az oltásellenes kampány kezd egyre kellemetlenebbé válni a baloldalnak, a keleti vakcinákat egyébként leghevesebben támadó DK most az idősek átoltottságával próbál fogást találni a kormányon – írja a Magyar Nemzet.

– Még mindig tragikusan alacsony a koronavírus elleni átoltottság az idősek, különösen a 80 év felettiek körében – mondta Varga Zoltán szombaton a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón. A párt országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a DK korábban hiába követelte az oltásokra történő regisztráció eltörlését és minden 60 év feletti soron kívüli beoltását, a kormány erre nem volt hajlandó.

Mint fogalmazott, a kabinet „győzelmi jelentései” ellenére az idős korosztály mindössze 49 százalékát sikerült beoltani valamelyik vakcina mindkét adagjával, amivel Magyarország „bőven a sereghajtók között kullog” az Európai Unióban.

– Szégyen, amit Orbánék a legidősebbekkel művelnek – jelentette ki Varga, sürgetve, hogy minél előbb kezdjék meg az idősek gyorsabb átoltását, mielőtt még a jelenleginél is nagyobb lesz a baj. A DK hangulatkeltésével szemben a valóság viszont az, hogy

Magyarországon az oltás önkéntes, az eddig regisztrált 65 év felettiek száma 1,573 millió fő, 90 százalékuk pedig már túl van az oltáson, aki pedig még nem, azt is folyamatosan próbálják elérni a háziorvosok.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy Gyurcsányék részéről éppen Varga Zoltán hullajt krokodilkönnyeket, aki oroszlánrészt vállalt az oltásellenes kampányból.

Konkrétan Varga volt az, aki januárban bejelentette, hogy a DK petíciót indít azért, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

A Gyurcsány Ferenc párttársa volt az is, aki egyik kirohanásában úgy fogalmazott:

„Ha Orbán tovább erőlteti a kínai vakcinát, egymillió beoltott sem lesz.”

De ő mondta azt is, hogy a magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon. Ez nyilvánvalóan veszélyes és felelőtlen.

Varga Zoltán egy alkalommal egyenesen azt állította, hogy a kormány hamisított keleti vakcinákkal próbálja a magyar lakosságot beoltani. Kijelentéséért a DK-s politikust rémhírterjesztés gyanújával fel is jelentették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában