tragédia

2020.01.06. 09:07

Az ausztrál kormány 1,4 milliárd dollárt szán a károk helyreállítására

A bozóttüzekben eddig 24 ember halt meg, és 2000 lakóépület semmisült meg.

Az ausztrál kormány 1,4 milliárd dollárt szán a bozóttüzek okozta károk helyreállítására – jelentette be Scott Morrison kormányfő hétfőn Sydneyben.

A kormány minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy segítse a közösségeket az elpusztult környezet helyreállításában – húzta alá. Felhívta a figyelmet arra, hogy a bozóttüzeket még valószínűleg hónapokig nem sikerült eloltani. Ezért első körben 1,4 milliárd dollárt szánnak a károk helyreállítására, de ha ez nem lesz elég, további összegeket különítenek el.

A bejelentéssel egy időben a hatóságok arról számoltak be, hogy Új-Dél-Wales államban további két ember eltűnt. Az előrejelzések szerint eső és hűvösebb időjárás várható, ami segíti majd a tűzoltók munkáját, azonban még a héten ismét hőség várható.

A bozóttüzekben eddig 24 ember halt meg, és 2000 lakóépület semmisült meg. Szerte a délkeleti államokban több mint 135 tűzfészket tartanak számon. A tűzoltóság arra figyelmeztetett, hogy a várható esők nem lesznek képesek eloltani a legnagyobb kiterjedésű és a leghevesebb tüzeket, a héten tovább romlik majd a helyzet.

Az ausztrál fővárosban, Canberrában hétfőn a levegő minősége rendkívül rossz volt, rosszabb, mint bármelyik nagyvárosban a világon. A helyi katasztrófavédelmi hivatal emiatt felszólította azokat a munkatársait, akik nem vesznek részt az oltásban, hogy maradjanak otthonukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában