visszakoztak

2019.05.14. 11:23

Bevonja a MÁV az Avram Iancuval népszerűsítő szórólapját

Példásan gyorsan reagált a botrányra a MÁV. Bevonja a sérelmezett anyagot, majd új nyitóképpel új kiadványt készít. Egyben elnézést kérnek mindazoktól, akiket érzelmeikben sértett a szórólap borítóján látható fotó.

Valaki a napokban kiszúrta, azóta szélsebesen terjed Facebookon a MÁV-START romániai járatait népszerűsítő kiadvány, amelynek címoldalát a kolozsvári Avram Iancu-szobor illusztrálja – olvasható a maszol.ro cikkében.

Igaz, hogy a Magyar Államvasutak nem Erdélybe, hanem Romániába csábít utazásra, de elsősorban a tágabb értelemben vett erdélyi célpontokat hirdet: Arad, Nagyvárad, Temesvár, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyszeben, Brassó, Segesvár, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy.

„Ez még viccnek is rossz” – olvasható a kiposztolt szórólaphoz érkező kommentek között. Legtöbben azt kifogásolják: hogyan kerülhet egy állami tulajdonban lévő magyar vállalat kiadványának címoldalára egy olyan történelmi személyiség, „akinek móc szabadcsapatai ezrével gyilkolták le az Erdélyi-érchegység elszórt magyar falvainak polgári lakosságát”.

FRISSÍTÉS:

A maszol.ro a félresikerült reklám ügyében megkereste a MÁV-START illetékeseit, akik azt válaszolták: bevonják a félresikerült szórólapot.

A vasúttársaság Kommunikációs Igazgatósága a portállal azt közölte: „A MÁV-START azonnal gondoskodik erdélyi járatait népszerűsítő, februári kiadványa visszavonásáról és begyűjtéséről a pénztárakból. A honlapjára pedig új nyitóképpel helyezi ki a kiadványai közé. Elnézést kérünk mindazoktól, akiket érzelmeikben sértett a szórólap borítóján látható fotó.”

Borítókép:

A MÁV-START romániai járatait népszerűsítő kiadványának Kolozsvárt bemutató fotója:

Forrás: maszol.ro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában