terrortámadás

2018.03.23. 23:04

Autóba rejtett pokolgép robbant Afganisztánban

Az öngyilkos merénylő egy robbanószerrel teli autót használt. Legalább 10 ember meghalt, 35 megsebesült.

A hivatalos személyekre hivatkozó különböző hírügynökségek egymásnak ellentmondó adatokat közöltek az áldozatok számáról: míg a Reuters értesülése szerint legalább 10 ember vesztette életét, és 35 sebesült meg, addig a dpa német hírügynökség 15 halottról és 40 sebesültről adott hírt.

Sajtóértesülések szerint a stadion környékén egy birkózó meccsre gyülekeztek az emberek, köztük a tartomány kormányzója és helyi törvényhozók. A tartományi kormányzó szóvivője szerint a támadó be akart hajtani az esemény helyszínére, de azt megakadályozták, ezután hozta működésbe az autóba rejtett robbanószerkezetet.

Az áldozatokat a tartományi székhely, Laskargáh kórházába szállították, több sebesült a felismerhetetlenségig összeégett – jelentette az AP hírügynökség Aminulláh Ábidra, a tartomány közegészségügyi minisztériumának vezetőjére hivatkozva.

Asraf Gáni afgán elnök hivatala közleményt adott ki, amelyben elítélte „a brutális terrortámadást”.

A merénylet elkövetőjeként eddig senki sem jelentkezett.

Hilmend tartomány az iszlamista lázadók egyik fellegvára, az ország egyik legingatagabb tartománya, amelynek területe nyolcvan százalékban a tálibok ellenőrzése alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában