Ökölbe szorított kéz

2019.05.20. 14:54

Agresszív német aktivista csoport áll Strache megbuktatása mögött

Az osztrák heute.at értesülése szerint a bevándorlók befogadásáért harcoló Zentrum für Politische Schönheit áll az osztrák kormánykoalíció szétverése mögött.

Alig tálalt ki a Stache-botrány hátteréről az osztrák belügyminiszter, bejelentve, hogy az osztrák kormánykoalíciót a bevándorláspártiak buktatták meg, máris itt az újabb, döbbenetes, de az európai migrációellenes erők folyamatos és egyre agresszívabb liberális sorozását nézve korántsem meglepő fejleménye az osztrák ügynek – olvasható a Pesti Srácok cikkében.

Az osztrák heute.at ugyanis arról ír, hogy német politikai aktivista csoport állhat a Strache-botrány mögött. A német NGO pedig nem más, mint az agresszív humanizmust követelő és a bevándorlók befogadásáért harcoló Zentrum für Politische Schönheit. Az osztrák portál egy német újságíró, Daniel Laufer tényfeltárására is hivatkozik, aki szerint Strache ibizai találkozójáról készült videójának szálai egyértelműen a német NGO-hoz vezetnek.

„Az ibizai videó kirobbantásában részt vett a Zentrum für Politische Schönheit, a felvétel pedig Strache karrierjébe került. Azt, hogy a videóhoz a civil szervezetnek is köze volt, a Zentrum für Politische Schönheit egyik aktivistája is megerősítette,

a Profil néven jelentkező aktivista szerint a civil szervezet csak akkor kommentálja az ügyet, ha Herbert Kickl osztrák belügyminiszter is lemond” – írja a heute.at, amely Daniel Laufer nyomán azt is megjegyzi, Strache ibizai találkozójáról készült videójának szálai egyértelműen a német NGO-hoz vezetnek.

Daniel Laufer szerint az ibizai videót egy Kurzschluss14 nevű profil tette közzé a német Spiegel előtt, a Kurzschluss14-nek pedig a német civil szervezet, a Zentrum für Politische Schönheit volt az első követője.

Ökölbe szorított kéz és agresszivitás – A német NGO logója.

A német NGO-nak nem ez volt az első politikai akciója, korábban például azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy holokauszt emlékművet állított az AfD német politikusának, Björn Höckének a háza mellett. A Zentrum für Politische Schönheit logója egy ökölbe szorított kéz, amely a decemberi magyarországi ellenzéki tüntetésekről is ismerős lehet, a német logó melletti feliratban pedig agresszív humanizmust hirdet a szervezet.

A csoport természetesen adományokat kér és vár a tevékenységéhez.

A Strache-botrány mögötti német NGO egyértelműen bizonyítja, hogy külföldről és politikai akarattal avatkoztak be az osztrák belpolitikába, és bár Strache ibizai hibája védhetetlen, a szándékosan kirobbantott politikai botrányt, a politikusbuktatást és egy uniós ország kormánykoalíciójának gyomorforgató meghekkelését pontosan úgy hajtotta végre a német NGO, mintha Soros György kottájából játszana

- olvasható a Pesti Srácok cikkében.

A portál arra is felhívja a figyelmet, hogy érdekes, hogy néhány hónappal ezelőtt, novemberben hivatalában fogadta Soros Györgyöt az osztrák kancellár, Sebastian Kurz, aki a botrány kirobbanásakor gyorsan bejelentette, hogy felbontja a koalíciót, és egyes vélemények szerint várhatóan hamarosan meneszti a szabadságpárti belügyminisztert.

Amint arról korábban mi is írtunk, Herbert Kickl eközben arról írt Facebook-oldalán, hogy a bevándorláspártiak buktatták meg az osztrák kormánykoalíciót, miután nem tudták átvenni a hatalmat a belügyminisztérium felett, amelynek határozott szabadságpárti politikája régóta szálka volt az osztrák néppárt, az ÖVP szemében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában