Ország-világ

2021.04.09. 18:42

Áder János részvéttáviratot küldött II. Erzsébet brit királynőnek

Fülöp herceg személyében Magyarország nagy barátját veszítettük el, aki közéleti szereplőként és sportemberként is sokat tett a magyar-brit kapcsolatok elmélyítéséért.

Részvéttáviratot küldött Áder János köztársasági elnök II. Erzsébet brit uralkodónak férje, Fülöp herceg halála miatt pénteken.

„Felség! Nagy szomorúsággal értesültem arról, hogy életének századik esztendejében elhunyt ő királyi fensége Fülöp, Edinburgh hercege. Engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki Felségednek a magyar nép őszinte együttérzését. Ezekben a fájdalmas órákban szívből osztozunk a királyi család és egész országuk gyászában” – írta Áder János.

A köztársasági elnök hozzátette: Fülöp herceg személyében Magyarország nagy barátját veszítettük el, aki közéleti szereplőként és sportemberként is sokat tett a magyar-brit kapcsolatok elmélyítéséért.

Emlékét tisztelettel megőrizzük – írta Áder János.

A Buckingham-palota pénteken közölte, hogy elhunyt Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő férje. Fülöp herceget életének századik évében érte a halál a királyi család windsori rezidenciáján. A halálhír bejelentésével nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában