terror

2020.05.02. 16:08

A vasútállomás felrobbantásával fenyegetőzött a muszlim férfi

Egy muszlim férfi „Allahu Akbar” feliratokkal tett közzé egy fenyegetést, mely szerint egy francia kisváros pályaudvarának felrobbantására készül.

Nagy erőkkel vonult ki a a terrorelhárító rendőrség (RAID) a Mulhouse vasútállomásra, miután egy muszlim férfi a közösségi médián jelentett be terrortámadást. Az „Allahu Akbar” szavakkal nyomatékosított bejegyzés azzal fenyeget, hogy a férfi öngyilkos merényletet készül elkövetni az állomáson – írja a V4NA.

A bejegyzésre egy nyugdíjas rendőr figyelt fel, és mivel a felhasználó adatai nyilvánosak voltak, ezért a rendőrség hamar megtalálta és péntek délután el is fogta. A gyanúsított nem tanúsított ellenállást, és otthonában semmilyen támadásra vagy robbanószerkezet gyártására utaló jelet nem találtak. Jelenleg őrizetben van, és minden vádat tagad. A férfit egyébként a rendőrség már korábbról ismerte kisebb esetenként erőszakos törvényszegései miatt, de közveszélyesként nem tartották nyilván.

Óvatosságból a rendőrség aknakereső kutyákkal átnézte a férfi lakását és a teljes vasútállomást, amit a vizsgálat idejére lezártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában