Ország-világ

2021.03.24. 17:51

A szabályokat kijátszva lehet több tízmilliós bevétele évente Hadházy cégének?

Bár a baloldali sajtó azonnal megpróbálta elejét venni az ügynek, Hadházy cége mégiscsak a törvényt kijátszva keres több tízmillió forintot évente. Még mielőtt ismét félremagyarázzák, fontos leszögezni, hogy semmi gond nincs azzal, ha valaki szabadidejét mások segítésére ajánlja. Ugyanakkor az már probléma, ha ezt álcaként használva, egy gazdasági társaság szabálytalan működését leplezik, és mindeközben a korrupció élharcosa a rá és az általa tulajdonolt cégre vonatkozó előírásokat semmibe véve tesz szert nem kevés bevételre – olvasható a PestiSrácok cikkében.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselõ beszédet mond a közmédia Kunigunda úti székháza elõtt tartott demonstráción 2020. október 23-án. A tüntetést Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független országgyûlési képviselõ szervezte.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A PestiSrácok.hu derítette ki, hogy Hadházy Ákos két pártot már elhagyó, jelenleg a Momentummal szövetséges országgyűlési képviselő annak ellenére, hogy az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény szerint kereső tevékenységet nem folytathat és vagyonnyilatkozata szerint fel is függesztette állatorvosi tevékenységét, nagyon is aktívan dolgozik. A Nébihnek küldött közérdekű adatigénylésből tudta meg a portál, hogy a „Hadházy Ákos Ányos” nevén nyilvántartott állatorvosi pecsétet nagyon is aktívan használták az utóbbi években is.

A portál megkeresésére a képviselő elismerte, hogy valóban dolgozik a rendelőben, hogy miként, ha egyszer jogszabály kötelezi rá, hogy szüneteljen a praxisa, különböző válaszokat adott. Hivatkozott arra, hogy cége van és cégtulajdonosként ügyvezetői teendőket lát el és be szokott ugrani, általában ügyelni és természetesen mindezt teljesen ingyen.

Volt olyan hónap, hogy 1,5 milliót fizettek ki az állatvédők Hadházy rendelőjének.

A PestiSrácok birtokába került azonban több olyan számla is, amelyet egy Tolna megyei állatvédő szervezetnek állított ki a képviselő cége, a Hadházy-Vet Kft. Az egyetlen sorban, állatgyógyászati tevékenységként leszámlázott tételek egészen magasak, legtöbbször 100 ezer forint felettiek és ezekből egy hónapban több is van. A szervezet Facebook-oldalán folyamatosan gyűjtenek az állatorvosi számlákra és panaszkodnak, hogy nem bírják.

A számlák között személyesen Hadházy Ákos által jegyzett kórlapok is vannak.

Előfordult, hogy 3 hónap alatt 1,5 millió forintos állatorvosi költséget számoltak össze. Még mielőtt azonban eldörzsöl bárki is néhány könnycseppet, hogy mégis milyen csodálatos ember ez ingyen dolgozó Hadházy, ne legyen semmi kétség – az 1,1 millió fölötti országgyűlési fizetésén felül – ez a tevékenység nagyon is jól tejel, 2019-ben például 40 milliós árbevétellel zártak – olvasható a PestiSrácok cikkében.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Borítókép: Hadházy Ákos független parlamenti képviselő beszédet mond a közmédia Kunigunda úti székháza előtt tartott demonstráción 2020. október 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában