Ország-világ

2021.11.09. 09:42

A köztársasági elnök Szent Márton-napon is a Covid-árváknak gyűjt

Áder János fővédnökségével jótékonysági koncertet szerveznek a Pasaréti Közösségi Házban, november 13-án, Szent Márton-napja alkalmából. A bevételt a világjárvány idején árván, félárván maradt gyermekek megsegítésére szánják.

Budakeszi, 2021. október 4. Áder János köztársasági elnök elõadást tart a klímaváltozásról a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium diákjainak 2021. október 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Hagyományteremtő céllal szervezi meg az újonnan nyílt Pasaréti Közösségi Ház Szent Márton-napi koncertjét, amelynek különlegessége, hogy Áder János elvállalta a fővédnökségét, a köztársasági elnök felesége, dr. Herczeg Anita pedig köszöntőbeszédet mond az eseményen.

A 19 órakor kezdődő rendezvényen az Óbudai Danubia Zenekar kamaraegyüttese Mozart-, Bach-, Bartók- és Elgar-műveket ad elő Hámori Máté vezényletével.

Az est teljes bevételét a köztársasági elnök által létrehozott alapítvány rászorulói kapják, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.

A Regőczi Alapítvány személyre szabott gondoskodást biztosít valamennyi rászoruló gyermeknek mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képes lesz saját magáról gondoskodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában