támogatás

2021.01.15. 10:00

A kormány pályázatot ír ki a Pest megyei bölcsődei férőhelyek létrehozására (videó)

Mintegy kétmilliárd forint keretösszegű pályázatot ír ki a kormány Pest megyei bölcsődei férőhelyek létrehozására – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a közzétett videóban azt mondta, hogy az önkormányzati vagy egyházi fenntartók január 27-től február 26-ig adhatják be a pályázatokat. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege 20 millió, maximális összege 600 millió forint.

A támogatással Pest megyében több száz bölcsődei férőhely jöhet létre – tette hozzá.

A miniszter kiemelte, hogy a kormány az elmúlt években 170 milliárd forinttal támogatta a bölcsődei férőhelyek bővítését, aminek eredményeként jelenleg másfélszer annyi hely van, mint 2010-ben.

A kormány a kisgyermekes családok helyzetének javítását szolgáló férőhelybővítés mellett folyamatosan növeli a bölcsődei dolgozók elismerését, és a bölcsődei finanszírozást is évről évre emeli – mondta Novák Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában