Járvány

2021.11.08. 08:13

A két évnél idősebb gyerekeket is beoltják Venezuelában

Venezuelában elkezdik oltani a koronavírus ellen a két évnél idősebb gyerekeket is – jelentette be Nicolás Maduro államfő vasárnap.

Maduro egy helyi tévének nyilatkozva közölte, hogy az ország lakosságának hetven százalékát már beoltották, megkezdődik a két évnél idősebb gyerekek oltása is. A tervek szerint november 30-ig nyolcvan százalékra nő a beoltottak száma, az év végéig pedig a lakosság kilencven százaléka átesik az immunizáción.

Az egészségügyi minisztérium összesítése szerint a járvány kezdete óta a közel 25 milliós latin-amerikai országban 412 ezer ember kapta el a koronavírust, és 4955-en haltak bele a fertőzés okozta betegségek szövődményeibe.

Venezuela Oroszországtól, Kínától és Kubától kap oltásokat. Kuba vasárnap több mint 1,6 millió adagot szállított Venezuelának a saját fejlesztésű Abdala nevű oltásból, amely három adag beadása után 92,28 százalékos hatékonyságot mutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában