Gazdaság

2018.06.06. 13:21

A Jobbik szerint recesszió jöhet, ha elapadnak az uniós források 

A Jobbik szerint a kormány nyolc év alatt nem tudott változtatni Magyarország függő gazdasági státuszán, így ha az EU-s források elapadnának, ami az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás miatt megtörténhet, akkor recesszió következne be hazánkban.

Volner János, a Jobbik alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy az Európai Parlament döntése szerint Magyarországot az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárásnak vethetik alá, mert az EU megállapítása szerint hazánkban a szabadság, a demokrácia és a jogállam is veszélyben van az Orbán-kormány tevékenysége miatt. Hozzátette: ez az eljárás Magyarország szavazati jogát korlátozná a miniszterek tanácsában, valamint az EU-támogatások felfüggesztésével járhat.

Volner János hangsúlyozta: a következő uniós fejlesztési ciklusban Magyarország valószínűleg 23-24 százalékkal kevesebb pénzt fog kapni, és ha ez bekövetkezik, recesszió lesz.

A Jobbik alelnöke bírálta, hogy a Magyarországon megtelepedett külföldi cégek gazdasági teljesítményét a kormány nem tudta ellensúlyozni a magyar ipar feltámasztásával. A magyar gazdaság fontos pilléreként hivatkozott a hazautalásból származó pénzre is, mondván, a külföldön dolgozó, „a kormány által elüldözött magyarok” százezrei több, mint 1000 milliárd forintot utalnak haza évről évre.

Mind az EU-s támogatásoktól, mind a külföldi vállalkozásoktól és a külföldi magyarok hazautalásától függ az, hogy Magyarországon jelentős gazdasági visszaesés lesz-e, vagy marad minden a régiben – összegzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában